Barion Pixel
2014. február 28.

Tallózó-2014.02.28.

Autós kütyük, parkolás, bűvészet, interjú- napai tallózó a vasi portálok saját terméséből.

Ismerni kell a kütyüket
Az autóipar fejlődése magával vonja azt a tényezőt, hogy egyre több olyan eszközt építenek be az autókba amelyek komfortosabbá teszik utazásunkat. Azonban ezek az eszközök nagy mértékben elvonják a sofőrök figyelmét a vezetésről. (vaol.hu)


Drágul a temetés
Kőszegen legalább tíz éve küzdenek a temetői sírhely hiánnyal, van ugyan egy másik temető a város egy félreeső részében, de az nem a régi patinás temető. (vaol.hu)


Parkolási mizéria a vasútnál
A szombathelyi vasútállomás mellett található P+R parkoló funkciója és egy a parkolóra mutató tábla jelentése nem egyeznek. Ebbe a csapdába sétált bele egy gyanútlan jegyvásárló Lendvai Gábor is. A tábla jelzését követte, ezért meg akarták bírságolni, de ő résen volt. (vaol.hu)


Csütörtöki torkoskodás
Hagyományteremtő és megtartó disznóölést szerveztek Bükön a Kóczán-háznál. Boglya-zene, hurka-kolbász, kemencés tarja és májgombóc leves volt a vendégsereg kedvére. (vaskarika.hu)


Rodolfó nyomdokaiban
Nagy Jonatán óvodás kora óta érdeklődik a bűvészet iránt. Az érdeklődésből tanulás és rengeteg gyakorlás következett, mára odáig jutott, hogy neki és segédjének van a legtöbb illúziója az országban. (szombathelyi7.hu)


Bombázás, félelem és szerelem
Koltay Lászlóné, Klári néni az 1940-es években volt gyors és gépíró a szombathelyi városházán. A március 4-i bombázást házuk pincéjébe bújva vészelte át édesanyjával, egy barátnőjével és kiskutyájukkal. Másnap látta meg, hogy a városházán az irodáját szétrobbantották, még a fikusz is kilógott a falon ütött lyukon. (szombathelyi7.hu)


„Felvételek borús időben is eszközöltetnek”
Id. Knébel Ferenc sajnos napjainkban nem olyan közismert ember mint az 1800-as évek végén volt. Akkor kezdett fotózni, amikor még várni kellett a napfényre egy fénykép kedvéért és komoly kémiai ismeretekre is szüksége volt. (szombathelyi7.hu)





 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.