Barion Pixel
2016. november 12.

Szombathely Közbiztonságáért díjat vehetett át Göncz Szabolcs tűzoltó alezredes

A Szent Márton Gálán vehette át a "Szombathely Közbiztonságáért" díjat Göncz Szabolcs tűzoltó alezredes, Szombathely HTP tűzoltóparancsnoka. Gratulálunk az elismeréshez!

Ünnepi gálaműsor keretében adták át a szakmai és életmű díjakat azoknak, akik tevékenységükkel
hosszú időn keresztül segítették a várost, munkájukkal sokat tettek Szombathelyért. A város tűzoltóparancsnoka is a díjazottak között volt.

A díjátadón elhangzott: "Göncz Szabolcs tűzoltó alezredes 1994 szeptemberében kezdte hivatásos szolgálatát a Szombathelyi Tűzoltóságon. A ranglétrát végigjárva és több vezetői pozíciót is betöltve 2012 -től látja el a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tűzoltó parancsnoki feladatait.

Göncz Szabolcs tűzoltó alezredes

A készenléti feladatok mellett nagy hangsúlyt fektet a fiatalok tűzvédelmi ismereteinek bővítésére, az önkéntes tűzoltók képzésére, felkészítésére. A fiatalok mellett jut ideje a tűzvédelem társadalmi erőinek, a tűzoltó egyesületek szakembereinek irányítására, képzésére. A bevetések során személyes példamutatásával és szakmai rátermettségével irányítja a beavatkozó állományt. A hivatását szerényen és alázattal, magas színvonalú szakmai tudás birtokában, azt folyamatosan fejlesztve végzi.

Nagy hangsúlyt fektet az állomány képzésére, a hiteles és közérthető kommunikációra és feladat tökéletes végrehajtására.

2015-ben és 2016-ban a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság lett az ország legsportosabb tűzoltósága. Szabadidejében a Szombathelyi Pingvinek jégkorong csapatában játszik. A munkáján és hobbiján túl kiemelt figyelmet szentel családjának és gyermekének."

Szombathely Közbiztonságáért díj (Fotó: Göncz Szabolcs Facebook oldala)

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.