Barion Pixel
Szerző: Fotó: Nagy Zoltán / nyugat.hu 2018. november 11.

Kontics Sándor kapta a Szombathely Közbiztonságáért díjat

A rangos díjat az idén Kontics Sándor tűzoltó főhadnagynak ítélték oda. Kitűnő szakmai irányításának köszönhetően Szombathelyen és környékén bekövetkezett eseményeket a készenléti állomány magas szakmai szinten és a lehető legkisebb kár bekövetkezése mellett számolta fel. A díjazottról több sportesemény kapcsán is beszámoltunk már, amelyeken versenyzőként vett részt.

Szombathely Közbiztonságáért-díj adományozható a város működési területén lévő rendvédelmi szerv hivatásos állományú azon dolgozójának, köztisztviselőjének és közalkalmazottjának, illetve a polgárőrség azon tagjának, aki a közrend, a közbiztonság védelme és megszilárdítása, valamint a megelőzés területén tartósan kiemelkedő szakmai munkát végzett. A kitüntető díjat évente egy személy kaphatja.

A díjat 2018-ban Kontics Sándor tűzoltó főhadnagy kapta.

Kontics Sándor kapta a Szombathely Közbiztonságáért díjat 2018-ban - Fotó: Nagy Zoltán / nyugat.hu

Kontics Sándor tűzoltó főhadnagy 2006 decemberében kezdte hivatásos szolgálatát a Szombathelyi Tűzoltó-parancsnokságon, mint beosztott tűzoltó. A ranglétrát végigjárva 2011-től a „B” készenléti szolgálati csoport szolgálatparancsnok-helyettesi, majd 2012-től a „C” szolgálati csoport szolgálatparancsnoki feladatait látja el a mai napig is. A készenléti feladatok során több magas riasztási fokozatú tűz- és káreseti bevetésen vett részt.

Kitűnő szakmai irányításának köszönhetően Szombathelyen és környékén bekövetkezett eseményeket a készenléti állomány magas szakmai szinten és a lehető legkisebb kár bekövetkezése mellett számolta fel. A készenléti feladatok mellett – mint szolgálatparancsnok-helyettes, majd, mint szolgálatparancsnok – nagy hangsúlyt fektetett, a fiatalok tűzvédelmi ismereteinek bővítésére. Emellett jutott ideje a tűzvédelem társadalmi erőinek, a tűzoltó egyesületek szakembereinek szakmai irányítására, nevelő és szakmai tudásuk szélesítésére.

Kontics Sándor kapta a Szombathely Közbiztonságáért díjat 2018-ban - Fotó: Nagy Zoltán / nyugat.hu

Több önkéntes, valamint létesítményi és hivatásos státuszú szakember Kontics Sándor oktató-nevelő tevékenységének köszönhetően végzi napjainkban is magas szakmai szinten ezt az embert próbáló hivatást. Bevetések során személyes példamutatásával és szakmai rátermettségével irányítja a beavatkozó állományt. A hivatását szerényen és alázattal, magas színvonalú szakmai tudás birtokában, azt folyamatosan fejlesztve végzi.

Részt vesz a tűzoltó sportversenyeken is, mint például a TFA erőemelő verseny, sárkányhajó verseny, kismotorfecskendő szerelési verseny. Szabadidejét párjának és gyermekeinek szenteli.

Tisztek a nézőtéren - Fotó: Nagy Zoltán / nyugat.hu

2015. júliusában felvétel nyert a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi szakára is, melyet „kiváló” minősítéssel zárt 2018-ban. A belügyminisztérium életpályamodelljébe illeszkedve a 2017. évi egyéni teljesítmény értékelése alapján „kiváló” minősítést kapott.

A Szent Márton Gála további díjazottja a nyugat.hu portálon tekinthető meg.

Fotó: Nagy Zoltán / nyugat.hu


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.