Barion Pixel
Szerző: Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet 2017. február 14.

Fémipari munkalehetőség a szombathelyi fogvatartottaknak

Folyamatos és kiemelt feladat a büntetés-végrehajtási szervezet számára – a fogvatartottak sikeres reintegrációjának elősegítése érdekében – a munkáltatási tevékenység bővítése, a jogerős szabadságvesztésüket töltő elítéltek munkába történő bevonása.

A Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet egyike azon két börtönnek, melyek jelenleg PPP konstrukcióban végzik alapfeladatukat. Az üzemeltető által szerződésben vállalt foglalkoztatási létszám emelése csak az intézetek által szervezett és megvalósított költségvetési munkáltatás keretén belül lehetséges.

Fémipari munkalehetőség a bv.-nél

Ennek egyik mérföldkövéhez érkezett el a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet is. A „munkahelyteremtés” megvalósítása érdekében az intézet – teljesen új szemlélet megvalósítása mentén - egy helyi KFT-vel folytatott tárgyalásokat annak érdekében, hogy fémipari munka vonatkozásában közösen megvizsgálják a fogvatartottak külső munkahelyen történő foglalkoztatásának lehetőségét.

A fenti munkakörökre vonatkozó szakképzettség, valamint szakmai jártassági igényre tekintettel az érdeklődő fogvatartottak készségfelmérő tesztet töltöttek ki. Ezt követően  február 9-én megkezdődött a fogház és börtön fokozatú fogvatartottakkal az interjú lefolytatása.

Ennek során a kft. munkatársai a vállalat rövid bemutatása után tájékozódtak az előzetesen kiválasztott elítéltek iskolai és szakmai végzettségéről, jártasságáról, melynek egyik eleme a műszaki rajz ismerete volt.

A mintegy 15 perces interjúk és a tapasztalatok összegzése után, az együttműködési feltételek tisztázását követően történik meg a munkába állítandók kiválasztása.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.