Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2015. február 25.

Szituációs gyakorlat gyermekotthonban

Február 25-én, a rumi gyermekotthonban tartott szituációs begyakorló gyakorlaton vettek részt a megye tűzoltói.

A Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat által szervezett gyakorlat célja - a hatékonyabb és gyorsabb beavatkozása érdekében -, a speciális nevelési célú intézményben keletkezett tüzek oltási sajátosságainak elsajátítása, az életmentés gyakorlása, valamint a kimenekítési, kiürítési tervek használhatóságának ellenőrzése volt.

A gyakorlat feltételezése szerint, a gyermekotthon egyik oktatótermében elektromos tűz keletkezett, amely átterjedt a tetőszerkezetre is. A tűz miatt az épületet ki kellett üríteni, melynek során kiderült, hogy 2 fő hollétéről nincs információ, utoljára a káresemény helyszínén látták őket.

A helyszínre riasztott szombathelyi, körmendi és sárvári hivatásos tűzoltó egységek mellett, a gyakorlat végrehajtásában közreműködött a Vasvári Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság állománya is.  A feladat az életmentés és tűzoltás volt, melyet a gyakorlaton résztvevő beavatkozó állomány az emberi élet elsődlegességének figyelembevételével, a biztonsági előírások betartása mellett gyorsan és pontosan hajtott végre.

A gyakorlat vezetője a szóbeli értékelés során kiemelte a hivatásos és az önkormányzati tűzoltók együttműködésének hatékonyságát, majd a gyakorlatot MEGFELELT-re értékelte.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.