Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2016. május 11.

Szexuális erőszak- a vádlott lánya volt az áldozat

Leitatta a saját lányát majd szexuális cselekményt végzett vele, a vádlottat szexuális erőszak bűntette miatt 6 év 6 hónap fegyházra és 7 év közügyektől eltiltásra ítélték, az ítélet nem jogerős.

A Vas Megyei Főügyészség tizennyolcadik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére, akaratnyilvánításra képtelen állapotát felhasználva elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt emelt vádat a vasi H. M ellen, aki 2015. májusában 14 éves, korábban alkoholt egyáltalán nem fogyasztó lányának szeszes italt adott, és miután a gyermek ittas, akaratnyilvánításra képtelen állapotba került, vele szexuális cselekményt végzett.

A Szombathelyi Törvényszék dr. Rácz József vezette tanácsa 2016. május 10. napján a vádlottat szexuális erőszak bűntette miatt 6 év 6 hónap fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A megállapított tényállás szerint a vádlott kettő hetente hétvégenként tartotta a kapcsolatot korábbi élettársi viszonyából származó lányával. A vádlott 2015. május 22-én, a 14. életévét 1 hónappal betöltő lányának boros kólát adott. A lány addig nem ivott alkoholt, súlyos fokú alkoholos befolyásoltság állapotába került, hányt, kába lett az italtól. A lány félálomban összekeverte az apját egy osztálytársával, aki akkor tetszett neki. A vádlott a sértett ezen állapotát kihasználva különböző szexuális cselekményeket hajtott végre.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője elsődlegesen bizonyítottság hiányában való felmentésért, másodsorban enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Az ítélet kihirdetését követően az ügyész indítványára a Szombathelyi Törvényszék elrendelte a vádlott előzetes letartóztatását.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.