Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2015. augusztus 04.

Százhúsz éves a Cáki Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Augusztus 1-jén, ünnepélyes keretek között emlékezett meg a Cáki Önkéntes Tűzoltó Egyesület fennállásának 120. évfordulójáról, és az elmúlt évszázad során az egyesület életében bekövetkezett változásokról.

Római katolikus szentmisével vette kezdetét szombaton a Cáki Önkéntes Tűzoltó Egyesület százhúsz éves jubileumi ünnepsége. Az ünnepi szentmisét követően a jubiláló önkéntes tűzoltók és a meghívott vendégek közösen vonultak át egyesületi zászlóik mögött a tűzoltószertárhoz, ahol megkoszorúzták az újonnan felújított épületet. Az ünnepség keretében azt az új gépjárműfecskendőt is birtokba vehették az egyesület tagjai, melyet nemrégiben az ausztriai Riedlingsdorf település önkéntes tűzoltóitól sikerült beszerezniük.

ck_1
Fotó: Cák ÖTE

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nevében Seper András tűzoltó ezredes, megyei igazgatóhelyettes szalagot kötött az egyesület zászlajára és kiemelkedő munkájuk elismeréseként az igazgatóhelyettes emléklapokat adományozott az egyesület tűzoltóinak. A rendezvényen Lakatár Gábor tűzoltó alezredes, kirendeltségvezető képviselte a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltséget, Bognár András tűzoltó százados, tűzoltóparancsnok-helyettes pedig a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságot. Ők szintén zászlószalagot kötöttek és emléktárgyat adtak át az egyesület parancsnokának, illetve elnökének.

ck_2

A Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltószövetség nevében Kovács András, a szövetség elnöke ugyancsak zászlószalagot kötött és emléktárggyal köszönte meg az egyesület sok éven át végzett munkáját.

Az ünnepi rendezvényt játékos tűzoltói feladatok követték, melyet a résztvevő tűzoltóságok felnőtt férfi és női csapatai hajtották végre, majd a települések ifjúsági tűzoltói mutatták be a gépjárműfecskendőről történő sugarak szerelését, végül tűzoltóbál zárta a rendezvényt.

címkék: cák öte jubileum

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.