Barion Pixel
2016. augusztus 07.

Díjat érdemelne az országot megmozgató vasi gyorshajtó

A sárvári kereszteződésben rögzített események több százezer emberhez jutottak el néhány nap alatt, szakértők nyilatkoztak róla és nagyon sokan gondolkodtak el azon, ők mit tettek volna ebben a helyzetben.

Rendkívül hasznosnak bizonyult Olvasónk videója, amit Sárvár közelében rögzített szélvédőre erősített kamerájával. A férfi bevallottan minimum 50 százalékkal túllépte a megengedett sebességet, "kihívója" viszont megállás és körültekintés nélkül hajtott rá a 88-as főútra a STOP-tábla ellenére. Az eredmény egy vérfagyasztó felvétel egy elkerült ütközésről.

Cikkünk megjelenése után többen is leizzadtak a monitorok mögött. A nagyvilágból lehet látni hasonlóan szerencsés megmeneküléseket, de a novoszibirszki vagy tinhjuangi mázlis sofőr esete nem áll annyira közel a hazai olvasókhoz, mint egy Vas megyei város mellett történt incidens. Ez a manőver a miénk, hiszen "velünk is megtörténhetett volna".

Nagyon sokan írták le nálunk és más oldalakon is, ők mit tettek volna ebben az esetben. Külön elégedettséggel töltött el minket, hogy a hosszászólások túlnyomó része érthetően megfogalmazott, trágárságtól mentes személyes és nem személyeskedő vélemény.

Amikor a gyorshajtó elküldte a felvételt valószínűleg nem gondolt arra, hogy ennyi embert mozdít meg a videója. Cikkünkből több tízezren értesülhettek arról is, mi a különbség fékútban (és az utóbbi esetben az ütközéskori sebességben) aközött, ha valaki 70-nél, vagy 120 km/óránál tapos bele a fékbe egy veszélyforrás észlelése után. Ezt többen nem is akarták elhinni elsőre, aztán utánanéztek és leesett az álluk. Biztosan sokuknak beleégett az agyába ez az információ.

Az általunk publikált  felvétel a nyugat.hu-n jelent meg először, majd sorban vették át helyi, regionális és országos portálok, illetve országos televíziók. Az egyik legnépesebb hazai követőtáborral rendelkező Kasza Tibi is megosztotta Facebook oldalán.

 

(A TV2 összeállításában szakértőt is megszólaltatott)

Ha osztanak díjat hazánkban a "balesetmegelőzés érdekében kifejtett tevékenységért", akkor a 2016-os díjazottnak a vasi gyorshajtót javasoljuk, aki százezreket gondolkodtatott el és több ezer ember írta le a véleményét a látottakkal kapcsolatban, mindezt tízmilliókba kerülő plakát- és egyéb kampány nélkül.

A véleményekkel vasárnap 17 óráig még pendrájv nyerhető az alábbi linkre kattintva.

Kasza Tibi durvának találta

Egy dolgot azonban nem említettünk,  és máshol sem olvastunk. Ha a videó készítésének időpontjában eső miatt nedves lett volna az aszfalt, akkor a a kamera szinte biztosan egy csúnya balesetet rögzített volna.

vezess.hu,Kisalföld,

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.