Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség; 112Press 2018. február 16.

Bosszúból aktot és sértő szöveget posztolt exéről az elhagyott férfi

Elhagyta az élettársa, ezért a férfi bosszúból egy majdnem teljesen meztelen képet tett közzé a nőről az interneten „Svájcba kurvákat keresnek” szöveggel.

A Kőszegi Járási Ügyészség személyes adattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a vád szerint nem tudta elfogadni, hogy élettársi kapcsolata megszakadt és a barátnője a közös lakóhelyükről elköltözött. Emiatt 2017. szeptemberében az egyik internetes közösségi oldalon olyan képet töltött fel, amelyen volt élettársa női alsónadrágban, és egyébként fedetlen testtel szerepelt, továbbá a fénykép mellett olyan bejegyzést tett közzé, melyben a sértett teljes neve is szerepel azzal, hogy „Svájcba kurvákat keresnek”, és ha valakinek gyomra van hozzá, a sértettet keresse.

A vádlott által a közösségi oldalra feltöltött fénykép, amelyen a sértett egyértelműen beazonosítható a bejegyzések tartalma alapján, a vonatkozó jogszabályok szerint személyes adatnak minősül.

A sértett fényképének közösségi oldalon történő közzététele és a hozzáírt bejegyzések tartalma sértette a nő jó hírnévhez való jogát, erkölcsi megbecsülését negatívan befolyásolta, ezért őt jelentős érdeksérelem érte.

A Kőszegi Járási Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.