Barion Pixel
2016. augusztus 12.

Videón beszél a balesetről a répcelaki kerékpárost elütő osztrák férfi

A BMW osztrák vezetője kérdésünkre elmondta, ő hogyan látta a répcelaki balesetet, amiben a szélvédőre csapódó 25 éves nő súlyosan megsérült.

Korábban írtuk: A Répce áruházhoz akart átkerékpározni a 86-os főúton egy 25 éves helyi nő pénteken délután. A Szombathely felé tartó osztrák rendszámú BMW személyautó elgázolta a kerékpárost, aki súlyos fejsérülést szenvedett az elsődleges adatok alapján.

Súlyosan megsérült a Répcelakon elgázolt kerékpáros nő

Jelenleg félpályás lezárás van érvényben, a forgalmat répcelaki tűzoltók irányítják, a gépjármű vezetője nem sérült meg a balesetben. A rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

Súlyosan megsérült a Répcelakon elgázolt kerékpáros nő 1.

Beszéltünk a BMW vezetőjével, aki kérdésünkre elmondta: két kamion között közlekedett a kocsisorban, szemben egy kamion állt, aminek a vezetője intett a kerékpárosnak, hogy átmehet, ő pedig körültekintés nélkül a BMW elé tekert. A sofőr azt mondta, ahogy meglátta a kerékpárost fékezett, szinte azonnal meg is állt, de a hölgy felcsapódott a szélvédőre.

Súlyosan megsérült a Répcelakon elgázolt kerékpáros nő 2.

Több helyi lakos is elmondta, hogy már régóta szeretnének egy átkelőt az áruház elé is, hogy ne kelljen körülbelül kétszáz métert kerülni, ha át akarnak jutni az áruházhoz, mivel a 86-os út nagy forgalma miatt máshol szinte lehetetlen egy idősebb embernek az átkelés. Valószínű, hogy a kérés hamarosan okafogyottá válik, a most épülő M86-os szakasz ugyanis elkerüli Répcelakot.

Súlyosan megsérült a Répcelakon elgázolt kerékpáros nő 3.

Többször hangsúlyoztuk már, hogy úttesten való átkeléskor folyamatosan kell figyelni annak a sávnak a forgalmát, amibe belép az átkelő személy. Az, hogy egy gépjárművezető lemond az elsőbbségéről nem jelenti automatikusan azt, hogy a forgalom többi résztvevője is megteszi ugyanezt. Főleg azok a helyzetek veszélyesek, ahol a járművezetőket valami gátolja a szabad kilátásban, mint esetünkben a kamionok a személyautó vezetőjét.

Súlyosan megsérült a Répcelakon elgázolt kerékpáros nő



 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.