Barion Pixel
Szerző: 112Press 2018. október 19.

Sietős sofőr előz forgalomtól elzárt területen, kórház mellett

Újabb dashcam videónkon a Markusovszky kórház előtt türelmetlenkedett egy Suzuki vezetője, aztán kihasználta az adandó alkalmat és elhúzott az autók mellett Szombathelyen.

A felvétel reggel 8 óra előtt néhány perccel készült. A sofőr nem a kórházba igyekezett, hanem feltehetőleg gyereket vitt iskolába és "felcseszte az agyát"* az előtte "szütyörgőkön"*
 
(*Idézet olvasónktól, aki a szabálytalanul előző autósokat védte ezekkel a kifejezésekkel, így próbálta megmagyarázni, miért lehet helyes a súlyos szabálysértés.)
 
 
Azt nem tudhatjuk, hogy a Suzukiban utazók időben indultak-e úti céljuk felé, vagy eleve késéssel, de a szütyörgés jelen esetben azt jelentette, hogy a fedélzeti kamerás autó a kórház előtt átengedett a füves területről egy idős házaspárt a kórház bejáratához. A járókeretes férfi lassan haladt, az asszony pedig támogatta. A Suzuki ekkor próbálta először kikerülni a kamerás autót jobbról, de még időben meggondolta magát.
 
Pár másodperccel később aztán már megelégelte a lassú haladást és elhúzott az autók mellett a forgalomtól elzárt területen, pedig nem láthatta, mi a lassulás oka és azt sem tudhatta, kit enged át a kettővel előrébb megálló autó vezetője.
 
Ragozni felesleges, pár perc előnyért ismét kockáztatott valaki, bízva abban, hogy a többiek majd figyelnek rá.
 
Az egész csattanója mindössze annyi, hogy a kamerás autó több száz méteren haladt még a szabálytalanul előző Suzuki mögött, végül az a Savaria Filmszínház felé fordult el, míg a kamerás autó a vasútállomás felé folytatta az útját. A Suzuki sofőrje tehát nyert 3 másodpercet. A kérdés költői: megérte?
 
se2
 
 
Több olvasónk kérdezte már, hogy a rendszámokat ilyen esetekben átadjuk-e a rendőrségnek? A válaszunk: nem, nem küldjük el automatikusan, csak akkor ha kérik.
 
Az elmúlt két hónapban azonban több általunk is bemutatott eset kapcsán kérték a rendszámot a rendőrök és ezt át is adtuk, a felvételek készítőinek adatait azonban minden esetben bizalmasan kezeljük.

Csak néhány példa: forgalommal szemben haladó autó az M86-os autóúton és Szombathely belvárosában, a Zanati úton randalírozó fiatalok, veszélyes előzés főúton és belvárosban stb. Ezekben az esetekben a rendőrség eljárást indított a videofelvételek alapján.

Forgalommal szembe az M86-oson - Olvasói fotó

 
 
 
 

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.