Barion Pixel
2019. február 07.

Elhajtott a helyszínről a gyalogost elsodró teherautó Jákon - később visszatért a sofőr

Út szélén álló, kerékpárjára támaszkodó gyalogost sodort el egy kisteherautó Jákon. A gyalogos elesett, a teherautó tükre letörött, de a jármű megállás nélkül tovább hajtott.

DSC_9773

 

Gyalogosgázoláshoz riasztották a mentőket Jákra, a Szabadnép utcába szerdán este. A balesetben egy nyugdíjas férfi szenvedett könnyű sérülést, azonban a helyzetet bonyolította, hogy a baleset okozója elhajtott a helyszínről.
 

 

DSC_9823
 
A balesetnek több szemtanúja is volt, akik jó leírást tudtak adni a helyszínt elhagyó teherautóról, többek között a plató feliratát is fel tudták idézni. Kérdésünkre az egyik szemtanú azt mondta, a sofőrnek biztosan észlelnie kellett az ütközést és a tükre elvesztését. A sofőr balra kormányozta a járművét, miután elsodorta a férfit.
DSC_9850
 
A sérültről megtudtuk, hogy néhány háznyira lakik az ütközés helyszínétől. Utcabelije elmondta, hogy a férfi dohányozni állt meg és hozzátette, hogy ha alkoholt ivott, akkor soha nem ült fel a kerékpárjára, hanem csak tolta azt. Most is így történt. Az elsodort férfi a baleset után nehézkesen feltápászkodott és azt hajtogatta, hogy semmi baja, de a mentők kivizsgálásra kórházba szállították.
 
DSC_9769
 
A kerékpárra elöl és hátul is elemes lámpa van felszerelve, ami működött a baleset időpontjában és az utcai közvilágítás is bevilágítja az érintett útszakaszt.
 
Javában tartott a helyszínelés, illetve a járőrök elindultak felkutatni a szóba jöhető teherautókat, amikor egy platós Fiat kisteherautó állt meg a helyszínen, néhány méterre a kerékpártól. A  jobb oldali tükre hiányzott, a platón pedig ott virított a tanú által látott szó is, így nem volt nehéz kikövetkeztetni, hogy a baleset okozója tért vissza a helyszínre.
DSC_9792
Információnk szerint a teherautó volánjánál ülő fiatalember szintén jáki, azaz falubelijét ütötte el. Arról nincs információnk, miért hagyta el a helyszínt, hiszen ha megáll, akkor talán rendőrt sem hívnak. Így viszont jó eséllyel búcsút mondhat a vezetői engedélyének a sofőr.
 
DSC_9851

A rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit. A teherautót a szükséges vizsgálatok elvégzéséig lefoglalták, azt autómentő szállította Szombathelyre.

A kerékpárjára támaszkodó gyalogos nem szenvedett súlyos sérülést

 

Elhajtott a helyszínről a gyalogost elsodró teherautó Jákon




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.