Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2017. május 26.

Segítőjét is meglopta a börtönből szabadult férfi - A bukszákat is kitakarította a sárvári takarítónő

Egy börtönből szabadult, de rögtön ezután bűnbe eső férfi és egy sárvári cégnél dolgozó, pénztárcákat is megtisztító takarítónő ellen emeltek vádat Sárváron.

A Sárvári Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és lopás vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki rövid idővel a szabadulását követően, 2016. szeptemberében meglopta egy Celldömölk közeli településen élő ismerősét és annak szomszédját.

A vádirat szerint a vádlottat ismerőse szívességből néhány napra befogadta otthonába és abba is beleegyezett, hogy a vádlott a házánál található fémhulladékot értékesítés céljából összeszedje.

A vádlott a rossz vas gyűjtögetése közben észrevette, hogy az ismerőse udvarát a szomszédos háztól elválasztó kerítés hiányos. A vádlott hirtelen támadt ötlettől vezérelve átmászott a szomszédba, majd az ablakot befeszítve bejutott a lakatlan házba, ahonnan 118.750 forint értékben a mosógéptől kezdve a dunyhákig különböző használati tárgyakat lopott el és hordott át az ismerőse udvarába.

A vádlott mielőtt az összegyűjtött fémhulladékkal és a szomszédtól lopott dolgokkal búcsú nélkül távozott, még az ismerősétől is elvitt különböző használati tárgyakat, összesen 48.000 forint értékben.

A vádlott a lopott dolgokat részben fémkereskedőnek, részben bolhapiacon értékesítette, a kapott pénzt pedig felélte, így a sértettek kára nem térült meg.

A Sárvári Járási Ügyészség a törvénnyel már többször összeütközésbe került vádlottal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Munkatársaitól lopott a fiatal takarítónő

A Sárvári Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat az ellen a fiatal nő ellen, aki egy sárvári cégnél 2016 májusától decemberéig a munkaköréből adódó alkalmakat kihasználva öt munkatársát lopta meg.

A vádirat szerint a takarítóként dolgozó vádlott feladatai ellátása érdekében szabadon bejárhatott az irodákba, öltözőkbe és üzemcsarnokokba. Takarítás közben a vádlott két esetben irodán dolgozó sértettek, egy-egy alkalommal a szerszámraktárban és a műhelyben dolgozó sértettek, míg további két alkalommal a közösen használt öltözőből egy ugyancsak takarítóként alkalmazott munkatársa pénztárcájából lopott el sértettenként 50.000 forintot el nem érő összeget.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.