Barion Pixel
2014. december 04.

Roma KiMitTud-ot szervezett a rendőrség - videó

Második alkalommal rendezett KiMitTud-ot a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság roma gyerekeknek. Videóösszefoglaló.

Ismét megmozdultak a vállalkozó kedvű tehetséges roma fiatalok a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának Bűnmegelőzési Alosztálya által szervezett vetélkedő kapcsán. Az első videóban a legjobb produkciókból mutatunk ízelítőt.

 

 

A teljes videó az összes fellépővel és a zsűri értékelésével ide kattintva tekinthető meg.

A kezdeményezés mellé állt Makula György r. őrnagy, az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatának helyettes vezetője is és közreműködött a program népszerűsítésében. Továbbá beszélt arról a rendvédelmi kampányról, amelyet az Európai Roma Rendvédelmi Bajtársi Egyesület az Országos Rendőr-főkapitánysággal együttműködve indított. A program keretében plakátok, a rendőri hivatást népszerűsítő reklámfilmek készültek és speciális toborzó eseményeket szerveznek országszerte.

 

A „Ki, mit tud?”-on a diákok korcsoportonként három versenyszámban mérettették meg magukat. Egyesek az ének-zene, mások a tánc, de voltak olyanok is, akik a vers és a próza műfajában mutatták meg tudásukat. A tizenévesek összesen huszonöt versenyprodukcióval bizonyították rátermettségüket a zsűri előtt és tették kellemessé az eseményre kilátogatók délutánját. Külön öröm, hogy hat induló, a tavalyi szereplést követően, immár másodszor állt színpadra és ezúttal is szép eredményeket ért el.

Ezzel is bizonyítva azt, hogy érdemes a szabadidőt minél hasznosabb formában eltölteni és az energia befektetése bizony megtérül.

A pontszámok összesítését követően a zsűri értékelése szerint az alábbi diákok teljesítettek a legjobban:

Az ének-zene kategória első korcsoportjában Horváth Natália, második korcsoportjában Lakner Dzsenifer és Sipos Júlia, a harmadik korcsoportjában pedig Batyi Dániel szerepelt a legjobban.

A tánc kategória első korcsoportjában Horváth Tícia és Orsós Róbert, a második korcsoportjában pedig Rostás Elizabet végzett az első helyen.

A vers kategória első korcsoportjában Hódossi Dávid, a második korcsoportjában pedig Vajda Donatella állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

A tavalyi KiMitTud összefoglalója az alábbi videóban tekinthető meg.

 

 

címkék: roma kimittud

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.