Barion Pixel
Szerző: Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata 2015. május 15.

Rekordkísérlet Füreden: szombaton várják a mentőmellényeseket

Az észak-amerikai kezdeményezésre 2015. május 16-án rendezik meg a Ready, set, wear it!, azaz Vigyázz, kész, vedd fel! mentőmellény viselési világrekord napot.

A 2010. óta megrendezett esemény célja minden évben ugyanaz: túlszárnyalni az előző évet és egyre több mentőmellény viselőt látni világszerte a vizeken! 2014-ben 175 eseményen közel 7000 rekorder vett részt. Ehhez csatlakozik idén Magyarország is, a VMSZ (Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata) kezdeményezésével. 

veddfel
Fotó:VMSZ


 A rekordkísérlet Balatonfüreden, a Kisfaludy Színpadon készül, itt szeretnének minél több embert lefotózni mentőmellényben. Az eseményt a Magyar Vitorlás Szövetség szezonnyitó versenyének eredményhirdetésére időzítették, amit szintén a Kisfaludy színpadon tartanak.

A VMSZ egyik fő feladatának tekinti a vízi balesetek számának csökkentését. Az Egyesület a prevenció rendkívül fontos eszközének tartja a mentőmellény viselésére való figyelmeztetést, ezért örömmel csatlakozott, első közép-kelet-európai résztvevőként a kezdeményezéshez..

A rekordkísérlet időpontja:
2015. május 16. 19:00 óra
Helyszín: Balatonfüred, Kisfaludy színpad

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.