Barion Pixel
Frissítve: 2013. augusztus 08.

Raktárépület égett Szombathelyen

A Latex volt raktárépületében több tonna lyukkártya, kötözőanyag és hulladék égett, a tűzoltók nagy erőkkel oltották a tüzet. A füstöt harminc kilométerről is látni lehetett. Videóval frissítve.

Frissítés 18:15
A tűzoltók eloltották a raktárépületben keletkezett tüzet és levonultak a helyszínről. Szombathely, Körmend és Sárvár 32 tűzoltója öt fecskendővel, három vízszállítóval és egy teherautóval támogatva küzdött a lángokkal. A tűz keletkezésének okát tűzvizsgáló próbálja kideríteni. Mint megtudtuk "nagy a valószínűsége az emberi közreműködésnek". Elképzelhető, hogy játszó gyerekek, hajléktalanok, vagy kábelégető fémtolvajok okozták a tüzet, esetleg az épületben felhalmozott hulladék minimalizálása sem elhanyagolható. A balesetveszélyes területre könnyen lehetett bejutni, ezt használták ki az épületben tanyát verő hajléktalanok is.

Korábban írtuk:
Kigyulladt és jelenleg is ég Szombathelyen a Latex-gyár raktárépülete az Írottkő utcában. Az épületben több tonna lyukkártya, kötözőanyag és hulladék ég. Úgy tudjuk, a raktárépület egy ideje elhagyatott, hajléktalanok használják. A kérdés egyelőre nem az, vajon felgyújtották-e az épületet, inkább arra kell választ találni, ki gyújtotta fel?

A tűzoltók sokáig nem tudtak behatolni a bontás előtt álló épületbe, habbal terítették a behatolási pontok környékét. A raktárépület a hajléktalanok egyik fő bázisának számított. Információnk szerint a közelmúltban a rendőrség "razziázott" az épületben. A negyedik emeleten volt a hajléktalanok fő szállása és akkor a tetőre menekültek a rendőrök elől a raktárépület illegális lakói. Információink szerint az épületben most senki nem tartózkodott. A tűzoltók hőkamerával hatoltak be az épületbe, így kerestek embereket a sűrű fekete füstben. A szombathelyi tűz füstjét Zala megyében is látni lehetett.

A füst beborította a Derkovits lakótelep egy részét. A helyszínen láttuk a katasztrófavédelem autóját is, a füstben azonban nem mutattak ki olyan veszélyes anyagot, ami indokolttá tette volna a közelben lakók kiköltöztetését. A rendőrség az oltás zavartalanságának biztosítására lezárta a környező utcákat az autósok elől. Az oltást sokan nézik a kerítés mellől.

A szombathelyi, sárvári és körmendi tűzoltók nagy erőkkel küzdenek a közelmúlt legnagyobb szombathelyi tüzével.

Az AirGuard felderítőrepülőgépe is a magasba emelkedett. A piros gépről készült felvételekből kapnak ízelítőt Olvasóink. Aki kíváncsi rá, hogyan néz ki egy ilyen raktártűz a magasból, annak ajánljuk a következő videót.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.