Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2017. február 07.

Raboltak, fogakat törtek és autókat rongáltak a fiatalok

Alkoholra rabolt pénzt három fiatal, az italtól felbátorodva pedig a készenléti rendőrség autóját is megrongálták. A banda egyik tagja további autókat is megrongált, feltört, illetve egy bálon ököllel verte ki egy férfi fogát.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a három férfival szemben, akik 2016. május végén Szombathelyen bántalmazták a sértettet, és elvették készpénzét, mobiltelefonját és karóráját, majd több autót, köztük a Készenléti Rendőrség egyik gépkocsiját is megrongálták.

A vád szerint a fiatalkorú vádlott két társával észlelte, hogy a sértett bizonytalanul mozog, ezért elhatározták, hogy kirabolják. A vádlottak elgáncsolták a férfit, aki menekülni próbált, a fiatalkorú vádlott azonban ismét felrúgta. A sértett a bántalmazás ellenére sem adta át az értékeit, ezért egyik vádlott a hóna alá nyúlt és felemelte, a társai pedig átkutatták a zsebeit, elvették az értéktárgyait és készpénzét.

A vádlottak a sértettől elvett pénzből italoztak, melynek hatására egyikük a nála lévő boxerrel beleütött a Készenléti Rendőrség gépkocsijába, betörte a hátsó lámpaüvegét is, amellyel 230.000 Ft kárt okozott.

Rövid idő múlva ugyanez a férfi feltörte egy magánszemély gépkocsiját, és abból eltulajdonított a társaival mobiltelefont, táblagépet és okiratokat. A vádlottak a gépkocsit megpróbálták beindítani, miután nem sikerült nekik, a helyszínről távoztak.

Néhány héttel később a fiatalkorú vádlott belerúgott egy másik gépjármű ajtajába, letörte a visszapillantó tükrét és ezzel 103.000 Ft kárt okozott, majd egy Vas megyei községben tartott falunapi bálon ököllel szájba vágott egy férfit, akinek több foga kitörött, és emiatt maradandó fogyatékosságot szenvedett.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a három előzetes letartóztatásban lévő vádlottat csoportosan elkövetett rablás bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével vádolja. Az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztésre ítélésüket indítványozta.

Címlapképünk illusztráció, egy másik rablóbanda tagjának előzetes letartóztatásba kerülésekor készült, szintén Szombathelyen.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.