Barion Pixel
2018. február 01.

Meghibásodott tűzjelző miatt vonultak nagy erőkkel a pszichiátriára a tűzoltók

A szombathelyi tűzoltókon kívül sárvári és körmendi tűzoltók is indultak a Markusovszky Kórház pszichiátriájára, miután onnan tűzjelzés érkezett. Korábbi esetek is alátámasztják, hogy nem szabad alábecsülni egy ilyen jelzést, most azonban szerencsére tévesnek bizonyult.

p18

Mivel a pszichiátriai osztály tűzoltási és műszaki mentési terves létesítmény, ezért az innen befutó tűzjelzéseket kiemeltként kezeli a katasztrófavédelem. Emiatt nem csak Szombathelyről, de Sárvárról és Körmendről is vonultak tűzoltók. Az utóbbi két városból érkező egységeket nem sokkal később visszafordítottá. Mint kiderült a tűzjelző berendezés meghibásodása miatt érkezett tűzjelzés a létesítményből. (Sok olvasónk jelezte, hogy hat tűzoltó járművet látott robogni Szombathely utcáin.)

p18

A szombathelyi pszichiátria területéről már több alkalommal tudósítottunk rendkívüli eseményről. Országos visszhangot kapott az az eset, amikor lövöldözés tört ki, miután egy visszatérő beteg megpróbálta felgyújtani az épületet, majd riasztó fegyverrel rálőtt a kiérkező járőrökre, akik éles fegyverrel viszonozták a tűzet és ártalmatlanná tették az őrjöngő embert.

Lövöldözés a pszichiátrián

Egy másik alkalommal egy asszony egymás után több alkalommal is gyújtogatott a kórteremben, saját matracát is felgyújtotta, miután lekötözték az ágyához. A harmadik alkalommal a gyújtóeszközt az egyik testüregében rejtette el.


 

A fentiek is igazolják, miért vonulnak ekkora erővel a tűzoltók. Az osztályon kezelt betegektől ugyanis nem várható el, hogy egy tűzjelzés után racionális döntést hozzanak és biztonságos helyre vonulnak.

Frissítés

A katasztrófavédelem közleménye:

Mennyezetre rögzített füstérzékelő gyulladt meg egy egészségügyi intézményben Szombathelyen, a 11-es Huszár úton, csütörtökön este.

Füstérzékelő gyulladt ki Szombathelyen

A szombathelyi hivatásos tűzoltók, rövid idő alatt a tüzet eloltották. A lángok nem terjedtek át a kórterem többi részére. A tűzben nem sérült meg senki. A tűz keletkezésekor a tűz által érintett helyiségben nem tartózkodott senki.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.