Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság; Fotó: 112Press 2016. június 07.

Halálos baleset résztvevője volt dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere

A polgármester kocsija elé pördült egy áruszállító, a vezetője életét már nem tudták megmenteni, a polgármester sofőrje súlyosan, a polgármester és két másik utas könnyebben sérült.

 

Frissítés 17:30:

A nyomok alapján a Sopron felé tartó kisárusszállító először padkára futott, majd a sofőr elvesztette uralmát a járműve felett és ekkor pördült a Skoda elé. Továbbra is teljes útzár van a 84-es út érintett szakaszán, a forgalmat rendőrök irányítják.

20160607_170459

Frissítés 16:05:

A polgármesteri Skoda kocsiban is négyen megsérültek, úgy tudjuk, az autó sofőrje nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.  

20160607_170102

Frissítés 15:58:

Sikerült pár szót váltanunk dr. Puskás Tivadar polgármesterrel, akitől megtudtuk, hogy éppen dolgozott az autóban, amikor a sofőr felkiáltott, hogy elénk fordul, majd abban a pillanatban ütköztek. Az autóban a polgármesteren és a sofőrön kívül Lakézy Gábor is bent ült, ő a saját lábán szállt be a mentőbe.

DSC00136-1024x576

Információink szerint a balesetet egy kisárusszállító jármű okozta, ami eddig ismeretlen okból az enyhe jobbra ívelő kanyarban a polgármester autója elé pördült. Egy szemtanú elmondta, a baleset kivédhetetlen volt, a sofőr feltehetőleg elalhatott. Az áldozat a kisárusszállító sofőrje. Jelenleg teljes útzár van a 84-es főúton.

DSC00133-1024x576

Korábban írtuk:

Ütközött két személygépkocsi a 84-es főúton a Sótonyi elágazótól körülbelül 500 méterre. A balesetben egy ember meghalt.

20160607_152323

Az egyik személyautóban Puskás Tivadar Szombathely polgármestere utazott, őt látjuk az útszélén állva, feltehetőleg nem sérült meg. A helyszínre mentőhelikopter érkezett, a sérültért, akinek az újraélesztésével próbálkoztak, de nem jártak sikerrel., Cikkünket folyamatosan frissítjük.

A katasztrófavédelem közelménye:

Teljes szélességében lezárták a 84-es főút Sárvár és Gérce közötti szakaszát

Két személyautó ütközött össze. Több ember megsérült.

DSC00135-1024x576


Összeütközött két személyautó kedd délután Vas megyében, a 84-es főút Sárvár és Gérce közötti szakaszán. A balesethez a sárvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket és megkezdték a műszaki mentést. Elsődleges információink szerint az eset során több ember megsérült, ezért őket a mentők ellátják. A helyszínelési és műszaki mentési munkálatok idejére a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

 

Halálos baleset résztvevője volt dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere



 

Szombathely MJV Önkormányzatának közleménye

Két autó ütközött össze ma délután Sárvár térségében, a 84-es úton. Egy kisáruszállító autó az úton megpördült és frontálisan ütközött a polgármesteri hivatal gépkocsijával. Az autóban dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és két munkatársa, valamint a szolgálati gépkocsi vezetője utazott.

Az ütközés következtében a kisáruszállító autó vezetője a helyszínen életét vesztette.

A mentők Szombathely polgármesterét, munkatársait és a gépkocsivezetőt kivizsgálásra a Markusovszky kórházba szállították. Az orvosi vizsgálat megállapította, hogy a balesetben mindannyian könnyű sérülést szenvedtek.

Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzata részvétét fejezi ki a balesetben elhunyt áldozat hozzátartozóinak.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.