Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2016. június 17.

Állatkínzás miatt emeltek vádat a Pankaszon lovakat tartó külföldi nő ellen

A Körmendi Járási Ügyészség állatkínzás miatt emelt vádat azzal a külföldi állampolgárságú nővel szemben, aki 2014. év végén az Őrségben 60 lovat tartott olyan körülmények között, mely alkalmas volt arra, hogy az állatok maradandó egészségkárosodását, vagy pusztulását okozza. Videó a helyszínről.

A  vád  szerint a  vádlott  2014. október  vége  és  december  eleje  közötti  időszakban,  az  általa bérelt,  az  állatok  csoportos  tartására  alkalmatlan  ingatlanon  60  lovat  tartott  úgy,  hogy megfelelő mennyiségű takarmánykészlettel nem rendelkezett, és az állatok ívóvíz ellátása sem volt  folyamatosan biztosított. Emiatt a lovak lesoványodtak, továbbá ápolatlanok és férgesek voltak.

A tartási körülmények miatt az illetékes önkormányzat jegyzője azonnali hatállyal megtiltotta a lovaknak az ingatlanon történő tartását, és elrendelte az állatok ideiglenes eltávolítását, majd az 58 lovat és 2 szaporulatát a Magyar Állam javára elkobozta.
A  Körmendi Járási  Ügyészség  végrehajtásában  próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetéskiszabását, és a vádlott pártfogó felügyeletének elrendelését indítványozta.

(Az állatkínzással megvádolt asszony első videónkban 18:35-től mondja el a véleményét az esettel kapcsolatban.)


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.