Barion Pixel
Szerző: TM 2018. december 28.

A palacsintás gyilkos fagyott meg Szombathely határában - egy Ladában lakott

A mentális problémákkal küzdő férfi egy Ladában lakott Szombathely határában. Gyógyszerekkel üzletelt és a sötét múltjáról nagyon kevesen tudtak, pedig 13 évvel ezelőtt két tíz éves kisfiút akart halálba küldeni speciális palacsintatöltelékkel, az pedig talán soha nem derül ki, hogy valóban "Fekete Angyalt" játszott-e egy magyar kórházban.

Fontos, a félreértések elkerülése érdekében: a fotónkon bemutatott férfiről a kép nem a halála után készült, hanem hétköznapjai egyikében. A legtöbben így láthatták a városban.
 
A 112Press információi szerint a Szombathely határában december elején megfagyott hajléktalan az a férfi, aki "palacsintás gyilkosként" vonult be a magyar kriminalisztika történetébe. A gyilkos megnevezés elvileg pontatlan, gyakorlatilag azonban feltételezhető, hogy K.Cs. több embert is a halálba "segített".
 
Ezúttal is egy pletyka nyomába eredtünk és egészen meglepő dolgokat tudtunk meg az elhunytról, aki bő egy éve élt Szombathelyen. Ahogyan a novemberben általunk bemutatott gyermekgyilkosról, úgy a most elhunyt férfiről sem tudták a szomszédai, hogy ki ő valójában, K.Cs. pedig azon ritka esetekben, amikor tiszta volt a tudata nem igyekezett, hogy felvilágosítsa a lakókörnyezetét.
 
A férfit sokan láthatták öntudatlan állapotban Szombathely különböző pontjain
 
A férfi fiatal korában egy balta segítségével próbált pontot tenni az anyjával folytatott vitái végére, de a szerszám nem állt bele az édesanyja koponyájába, hanem lepattant arról. K.Cs. börtönbe került, ahol úgy döntött, hogy tanulni fog és az egészségügy irányába indult el, végül szabadulása után szakápolói képesítéssel keresett és talált munkát egy onkológiai osztályon. A férfi azonban nem feltétlenül a rászorulók megsegítésén munkálkodott, a munkája során ugyanis hozzáfért erős, kábító hatású gyógyszerekhez. Nem csak a betegek gyógyszerét dézsmálta meg, hanem a kórházi készleteket is. Azzal kapcsolatban, hogy szerepe lehetett súlyos betegek elhalálozásához nem találtunk bizonyítékot és ennyi év távlatából már nehéz lenne egyértelműen bizonyítani ezt, de a pszichiátriai kezelés alatt álló férfi "életpályáját" tekintve nem zárható ki, hogy valóban Fekete Angyalként rontotta a kórház halálozási mutatóit. (Ismerőse tényként említette, hogy a férfi megrövidítette a rá bízott betegek szenvedését.)
 
A "palacsintás gyilkos" elnevezés 2005. szeptemberében ragadt rá K.Cs.-re, amikor élettársa gyermekeit próbálta megölni. Az index.hu két évvel később ezt írta a meg nem nevezett elkövetőről: "A férfi együtt lakott Óbudán élettársával és annak négy gyermekével. A vád szerint többször hangoztatta, hogy mennyire terhére vannak a gyerekek, és el kellene altatni őket, akár örökre is."
 
 
Ez egy nagyon fontos mondat, hiszen K.Cs. nem csak egy morbid tréfának szánta ezt, hanem konkrétan meg is tette a "szükséges" lépéseket. Ennek ismeretében pedig valóban rossz érzésekkel gondolhatunk vissza az onkológián végzett szolgálatára.
 
2005. szeptember 18-án K.Cs. erős nyugtatókat kevert a gyerekek palacsintájának kakaó töltelékébe. Ebből a 10 éves ikrek ettek, akik később rosszul lettek. Egyikőjük kómába esett, a másik pedig saját hányadékában feküdve félrebeszélt. " A fiúk életveszélyes állapotba kerültek és meg is halhattak volna, csak a gondos és körültekintő orvosi kezelés mentette meg őket. A férfi áprilisban 12 év fegyházat kapott és 10 évre eltiltották a közügyektől is" - írta 2007. októberében az Index.
 
Az 1987. óta pszichiátriai kezelés alatt álló K.Cs. kegyelmi kérvényt nyújtott be a köztársasági elnökhöz, de a kérvényét elutasították. Azt állította, hogy csak a rendőrök kényszerítették vallomástételre, valójában nem követte el a bűncselekményt.
 
Szombathelyre került
 
Szabadulása után K.Cs. Szombathelyen "telepedett le" és gyorsan visszatalált az alkohol és a gyógyszerek világába. Egy pap próbált segíteni a férfinek, úgy tudjuk, hogy ő ajánlotta fel számára a városszéli telket és a rajta álló idős Lada Samara személyautót, amiben meghúzhatta magát. K. Cs. élt a lehetőséggel, személyes tárgyait tartalmazó bőröndjével beköltözött az autóba.
 
Szombathely határában áll a Lada
 
Arról nincs semmilyen információnk, honnan jutott pénzhez a férfi, azt azonban többen is megerősítették, hogy K.Cs. rendszeresen márkás alkoholos italokat ivott és különböző kábítószerekhez, erős nyugtatókhoz, vényköteles fájdalomcsillapítókhoz is hozzájutott. Az utóbbiakat pedig megosztotta sorstársaival is. Igaz, nem ingyen. K.Cs.-t ugyan ismerik a hajléktalanszállón, azonban oda ritkán ment be. Inkább néhány lakóval üzletelt időnként. Az egyik férfitől megtudtuk, hogy az általa orvosnak hitt K.Cs. 500 forintért adott egy adag újságpapírba csomagolt "álomport". Ez egy fehéres, szürkés por volt, amit borral "kellett" bevenni.
 
-Többször is vettem a dokitól ilyet, mert jó volt. Rájöttem, hogy egy adagból kettőt is tudok csinálni, akkor is ugyanolyan hatékony volt. Milyen a hatása? Hát olyan, hogy tudod, hogy ott vagy valahol, de azt nem tudod, hogy hol és nem is érdekel. Mint ha kívülről néznéd magadat és semmi rossz nem érhetne, aztán azt veszed észre, hogy másnap van és fáj a fejed, nehezen kapsz levegőt. De az előző nap biztos jó volt, mert semmire nem emlékszel belőle.
 
Arra a kérdésre, hogy mi lehetett a porban, illetve nem tartotta-e veszélyesnek, a férfi megvonta a vállát:
 
-Most őszintén, lehet annál rosszabb, mint amiben most vagyok? Ha nem ébredtem volna fel az álomból azt sem bánnám, akkor most jobb helyen lennék - jött a válasz.
 
Nem fukarkodott a feljelentésekkel
 
K.Cs. többek szerint "nem volt egyszerű eset". Látszólag jártas volt a jogban és ez abban is megmutatkozott, hogy feljelentett mindenkit, aki a kényszerképzetei alapján ártani akart neki. Állítólag feljelentett mentődolgozót, rendőrt, szociális munkást, biztonsági őrt és bolti dolgozót is. K.Cs-hez legalább tucatnyi alkalommal hívtak mentőt, ilyenkor talán saját álompora dolgozott a szervezetében az alkohol mellett. Többször feküdt el Olad városrészben, a kórházban pedig időnként az agresszív énjét is megvillantotta.
DSC_6636
 
K.Cs. egyik közelebbi ismerőse szerint a férfinek súlyos, fertőző betegségei voltak és emiatt azzal dicsekedett, hogy mindenki, aki ismeri, az kesztyűs kézzel bánik vele és a mentőt is mindig fertőtleníteni kell, ha oda beteszi a lábát. Egy meg nem erősített pletyka szerint K.Cs. egyszer egy mentőautó gyógyszerkészletét is magáévá tette, de máshonnan, pl. kórházból, ügyeletről is lopott. Az ismerős szerint ha K.Cs. betört volna egy házba, akkor nem a pénz érdekelte volna, hanem a gyógyszerszekrény, mert pénzzel nem jutott volna hozzá a vényköteles gyógyszerekhez.
 
A férfi vonzódott a gyógyszerekhez
 
A mentális és egyéb betegségekkel küzdő férfit a menedékeként szolgáló Lada Samara autónál érte a halál. Valószínűleg nem akart kiszállni a hidegben, ezért letekerte az ablakot és kiült a kocsi ablakába, de elvesztette az egyensúlyát a nem éppen higiénikus művelet közben. Talán fel sem fogta, mi történt vele, miközben szervezete kihűlt és az álmot felváltotta a sötétség.
 
A férfi kiesett a kocsi ablakán

A Lada Samara gépkocsitól kb. 50 méterre egy fás, bokros területen töltött zacskók sorakoznak, bennük mindenféle hulladék, üres gyógyszeres dobozok, szennyes ruha és ételmaradékok. Az autóban pedig a "palacsintás gyilkos" hagyatéka, amihez talán soha nem nyúl senki, már csak a saját érdekében sem.

Idézet a Lada mellett heverő gyógyszer tájékoztatójából

Felhívjuk figyelmét, hogy a C*** kemény kapszula alkalmazása testi és lelki függőséghez vezethet. Ha a C*** kemény kapszulát Önnél tartósan alkalmazzák, a készítmény hatása csökkenhet, ezért egyre nagyobb adagokat kell használni (tolerancia alakul ki). Gyógyszerekkel való visszaélésre hajlamos vagy gyógyszerfüggő betegek kezelése C*** kapszulával csak rövid ideig és szigorú orvosi felügyelet mellett történhet.

Egy Ladában lakott, az autó mellett hűlt ki a "palacsintás gyilkos"




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.