Barion Pixel
Szerző: Videó, fotó: Tánczos Mihály 2018. július 10.

Veteránmotorosok szelték át Vas megyét - videó

A XVIII. Szelestei Országos Veterán Motoros Találkozó résztvevőit Szelestéről követtük Nemescsóba, majd Kőszegre. A Kovács László emléktúra még több más vasi települést is érintett.

 
Az országos találkozó fix pont sok motoros életében és a csak Laci bácsiként emlegetett Kovács László sírjának megkoszorúzásakor azt is megtudhattuk, hogy miért. Videónkban ez a beszéd is meghallgatható, közben pedig életképeket mutatunk a szelestei, nemescsói és kőszegi állomásokról.
DSC_2799
 
A motorosok az alsóbbrendű utakon saját, a 87-es főúton és Kőszegen rendőri felvezetéssel haladtak.
 
DSC_2744
Külön érdekesség volt a sort záró, szintén veterán katonai jármű, amelyről vidám lányok integettek fáradhatatlanul a mellettük elhaladóknak és az utcára kiálló érdeklődőknek és ezzel sok mosolyt csaltak az arcokra.
 
DSC_2852
 
Nemescsóban a település polgármesterének köszöntője után az evangélikus templom történetével ismerkedhettek meg a motorosok.
DSC_2869
 
Az is kiderül videónkból, miért van egy mutatója a templom toronyórájának, miért különleges az orgonája és kik ültek a "zárkarészen" anno.
 
DSC_2892
Az érdekes előadás után süteményekkel és üdítővel kedveskedtek a motorosoknak a nemescsóiak a falutörténeti kiállítás mellett.
DSC_2898
 
Kőszegen a vár parkolójában a város alpolgármestere fogadta a Kovács László emléktúra résztvevőit és alaposan meglepődött az érkezők számán.
 
DSC_2938
Rövid, de pörgős üdvözlőjében örömét fejezte ki amiatt, hogy a vasi kisvárost is útba ejtették a motorosok és kérte őket, hogy vigyék Kőszeg jó hírét az országban és térjenek vissza, ha lehetőségeik ezt engedik. Megemlítette, hogy bár a várfal alatt állnak, de semmilyen káros anyagot - pl. szurkot - sem öntenek a vendégek nyakába, nem úgy, mint egy hónap múlva, amikor török csapatok ostromolják majd a településen álló várat az Ostromnapok keretében.
 
DSC_2968
 
Az emléktúra résztvevői ezután városnézésre indultak, fagyiztak, ettek-ittak, majd folytatták útjukat Vas megyében.
 
DSC_2986
 

Videónkban a szelestei, nemescsói és kőszegi állomás pillanatai tekinthetők meg és természetesen sok-sok motor.

DSC_3003

XVIII. Szelestei Országos Veterán Motoros Találkozó




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.