Barion Pixel
Szerző: Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata 2015. augusztus 13.

Óriási érdeklődés mellett zajlik a Vízimentő Roadshow

Augusztus eleje óta tizenkét Balaton-parti strandot látogatott meg és több ezer fürdőzőt ért el a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának roadshow-ja. A prevenciós céllal indított kampány azonban még nem ért véget, hiszen szeptember elejéig még további nyolc tó körüli helyszínre látogat el.

Ha a fürdőzők felelősségteljesebben viselkednek, figyelmesebbek és betartják a fürdőzési szabályokat, akkor a július végi viharos időjárásban nem történik annyi riasztás, baleset – véli a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata. A történtek után úgy döntött a VMSZ, hogy minden lehetséges módon megpróbálja elérni az embereket azért, hogy felhívja a figyelmet a vizek veszélyeire, valamint a vízenlét és a fürdőzés szabályaira. Így indította útjára Vízimentő Roadshow-ját.
 

                                       File0705
A prevenciós sorozat „A kezed életet menthet!” címet viselő életmentési oktatása eddig minden helyszínen hatalmas sikerrel zajlott. A forró időjárás ellenére volt olyan strand, ahol egyszerre 60-80 ember volt kíváncsi az ambu babákon végzett professzionális bemutatókra, melyek után az érdeklődők elsajátíthatták a laikus újraélesztés helyes kéztartását és technikáját. A mellkaskompressziót nemcsak a felnőttek próbálták ki: sok család, óvodás, kisiskolás gyakorolta a vízimentőkkel együtt az újraélesztést.

A fürdőzők információkat hallhattak a vízimentő munkáról, megismerkedtek a legfontosabb mentőeszközökkel, sőt szemtanúi voltak vízből mentési bemutatónak is. A Roadshow-n folyamatos kérdések és válaszok követték egymást. Voltak, akik a stabil oldalfektetést is megtanulták és további elsősegély nyújtási kérdésekben is kikérték a vízimentők véleményét: ezek mind-mind azt bizonyították a Szakszolgálat számára, hogy az általuk átadott ismeret és tapasztalat értékes.

A felelősségteljes témán túl persze a játék is szerepet kapott: a felnőtteken kívül a gyerekek is kipróbálhatták ügyességüket és szellemi rátermettségüket a totóban, a kirakóban, a színezésben. A legügyesebbeket a VMSZ főszponzora, a MOL jóvoltából a vízimentők ajándékokkal jutalmazták.

A Vízimentő Roadshow azonban még nem ért véget. A továbbiakban a következő strandok felé veszi az irányt, hogy minél többen hallják, megfogadják és átadják a legfontosabb vízbiztonsági szabályokat:

augusztus 17., 10:00-14:00 - Ábrahámhegy

augusztus 18., 10:00-14:00 - Balatonakali

augusztus 22., 10:00-14:00 - Keszthely

augusztus 24., 10:00-14:00 - Révfülöp

augusztus 25., 10:00-14:00 - Zánka

augusztus 28., 10:00-17:00 - Alsóörs, Zorall Sörolimpia

szeptember 5., 10:00-17:00 - Balatonkenese, Balatoni Hajókiállítás

A Vízimentő Roadshow állomásainak listája a VMSZ weboldalán, folyamatosan elérhető.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.