Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság; 112Press 2017. november 08.

Látni és látszani 2017. - a közlekedők biztonságáért tartottak ellenőrzést

Optikák és szervizek is csatlakoztak a "Látni és látszani 2017 - egymásért" programhoz, a biztonságos közlekedés érdekében.

Már ötödik éve, egy országos kampány keretében hívja fel a figyelmet az ORFK-Országos Baleset-megelőzési Bizottsága az egyén szerepére a balesetek megelőzése tekintetében. A „Látni és látszani 2017-egymásért” elnevezéssel meghirdetett kampány célja – a programhoz csatlakozott szervizek és optikák által biztosított lehetőségeket megragadva – a közlekedésbiztonság minél nagyobb arányú elősegítése. Az akció az idei évben a társadalmi felelősségvállalásra helyezi a legfőbb hangsúlyt. A közlekedésbiztonság megteremtése társadalmi ügy, amely a közlekedés minden résztvevőjétől kölcsönös figyelemre és kockázatvállalásra ösztönöz.

Látni és látszani 2017.

Egy, a 86-os számú főútvonal Szombathelyt elkerülő szakaszán tartott, megállításos ellenőrzés során László Péter rendőr alezredes, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője hívta fel a figyelmet annak fontosságára, hogy magunkat és gépjárművünket is készítsük fel az őszi, téli időszakra. A megváltozott időjárási, látási és útviszonyok miatt különösen fontos, hogy kifogástalan műszaki állapotban lévő gépjárművel induljunk útnak és megfelelő fizikai állapotban üljünk volán mögé.

Látni és látszani 2017.

Vas megyében kilenc szerviz csatlakozott a kezdeményezéshez, ahol a járművezetők térítésmentesen megvizsgáltathatják a járművük láthatóságáért felelős alkatrészeket, illetve az öt vasi optika valamelyikét felkeresve pedig díjmentes látásvizsgálaton vehetnek részt.

Látni és látszani 2017.

A kampányhoz tartozó, folyamatosan frissülő információk az esemény hivatalos weboldalán, a www.latnieslatszani.hu oldalon, valamint a Facebook-oldalon, a www.facebook.com/latnieslatszani címen, illetve a www.baleset-megelozes.eu weboldalon is megtalálhatóak.

Látni és látszani 2017.
 
A 86-os főútvonal melletti ellenőrzésen sokan közlekedtek világítás nélkül. Az ilyen járműveket a rendőrök félreállították és felhívták a sofőrök figyelmét a hiányosságra.  Az ellenőrzés során lejárt műszaki engedélyű járművet is félreállítottak a rendőrök.

Látni és látszani 2017.- a közlekedők biztonságáért tartottak ellenőrzést




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.