Barion Pixel
Szerző: 112Press / Fotó: Ikervár-Sótony ÖTE Frissítve: 2019. március 17.

Önkéntes tűzoltók szedték a szemetet Ikervár és Sótony között

Nem kellett nagyítóval keresniük a kiszórt hulladékot, mert a szemetelők gondoskodtak a bőséges "zsákmányról". Másodszor vágtak neki az út széli szemétgyűjtésnek, de a tendenciát látva sajnos nem utoljára.

Sótonyi és ikervári önkéntes tűzoltók szerveztek szemétszedést a két település közötti útszakaszra és öt órán át gyűjtötték zsákokba a hulladékot. Őszintén reméljük, hogy néhány szemetelőhöz is eljutnak ezek a képek és ha esetleg felismerik a saját hulladékukat, akkor legalább egy kicsit elgondolkodnak.
 
Szemétszedés Ikervár és Sótony között
 
Az ikervári és sótonyi "leletek" nem különböznek a megye többi részén autókból, teherjárművekből kiszórt út széli hulladéktól. WC-csésze és tartály, autógumik (traktorra való gumitól a felnivel együtt kidobott autógumiig), autó alkatrészek (lökhárító, kárpit, műszerek), nagyon sok sörös és energiaital doboz. A szemétszedők kiemelték, hogy rengeteg használt pelenkát is találtak.
 
Szemétszedés Ikervár és Sótony között
 
Külön említést érdemel az egyébként lebomló zöldhulladék, amiket nem lebomló műanyag zsákokban hajítottak az árokba, vagy az út mellé.Az elektromos hulladékok között továbbra is sláger a televízió, illetve a kiszuperált konyhai eszközök.
 
Szemétszedés Ikervár és Sótony között

Ikervár-Sótony ÖTE csapatának a célja a szemétszedéssel mindössze annyi, mint ami minden normális város- és falulakótól elvárható lenne: tiszta, élhető és szerethető környezetet teremteni a településeken és azok környezetében.
 
Szemétszedés Ikervár és Sótony között
 

Idén már nyolcadik alkalommal 2019. március 18. és 24. között valósul meg a "TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért" akció, ami ma Magyarország legnagyobb önkéntes mozgalma.

A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei.

A különböző településeken zajló szemétszedési helyszínekről és az azokhoz való csatlakozási lehetőségekről a mozgalom honlapján lehet tájékozódni.

A szervezők célja, hogy közösen megtisztítsuk szűkebb-tágabb környezetünket.

 

Szemétszedési akció az Ikervár-Sótony útszakaszon




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.