Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2015. június 03.

Nyolc évet kapott a kórházban gyújtogató nő

Szigorú büntetést kapott a szombathelyi kórházban az ágyát háromszor felgyújtó és ezzel közveszélyt okozó nő.

A Szombathelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki 2013. december 16-án délelőtt 10 óra körül rögtön a vizit után meggyújtotta a kórházi ágyának szivacs matracát, majd kiment a kórteremből, annak ajtaját becsukta és leült az ebédlő előtti folyosón egy székre. Mindezt amiatt érzett dühében tette, hogy kezelőorvosa nem engedte vissza a csákánydoroszlói szociális otthonba.

Az osztály dolgozói a tűzjelző riasztására visszarohantak a kórteremhez és kimenekítették az ott elhelyezett további négy fő súlyosabb állapotú, nehezebben mozgó fekvőbeteget, míg az ötödik beteg saját lábán ment ki a szobából. Ezt követően poroltóval eloltották a lángoló matracot, párnát, paplant. A gyors intézkedés következtében senki sem sérült meg. A vádlottat ezek után elhelyezték egy másik üres kórteremben, ahol dél körül egy nála elrejtett gyújtóeszközzel újra meggyújtotta az ágyneműjét, emiatt a tűzriasztó ismételten bejelzett. A tüzet az osztály dolgozói eloltották. Három ápoló a gyújtogatás következtében füstmérgezést szenvedett.

Gyújtogató asszony a szombathelyi pszichiátrián



A vádlottat kivizsgálása és a kórterem kitakarítását követően visszahelyezték a szobába, azonban a vádlott 15 óra 30 perc körül újra meggyújtotta a magán lévő ruhát, amelyet az ápolók észleltek, a tüzet eloltották. A vádlott saját ruhájának felgyújtása miatt másodfokú égési sérüléseket szenvedett.


gyujtogato_1

A vádlott gyújtogatási cselekményei következtében a kórházi osztály II. emeletének kórtermeiben elhelyezett 83 beteg, valamint az 10 ápoló és orvos közvetlen életveszélyben voltak, és ha a dolgozók, illetve a mindhárom esetben kiérkező tűzoltók nem avatkoznak gyorsan, szakszerűen közbe, akkor a tűz továbbterjedhetett volna, megakadályozva az épületben tartózkodók kimenekítését.

A Szombathelyi Járásbíróság a vádirati tényállással és minősítéssel egyezően folytatólagosan elkövetett közveszély okozása miatt, mint többszörös visszaesőt 8 év fegyházbüntetésre ítélte a vádlottat. Az ítélet jogerős.

További részletek itt olvashatók.

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.