Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2017. május 29.

Nyitott Szertárkapuk - gyermeknap a tűzoltóságokon

Régen volt egyszerre ennyi gyerek a tűzoltólaktanyákban és a tűzoltó szertárházaknál, mint ahányan ellátogattak május 28-án a katasztrófavédelem által országosan meghirdetett gyermeknapi rendezvényeken.

Délelőtt tíz órától lehetett belépni a tűzoltóságokra a gyerekeknek és szüleiknek, nagyszüleiknek. Szombathelyen, Sárváron, Körmenden és Szentgotthárdon a hivatásos tűzoltók, Csepregen, Kőszegen, Vasváron, Répcelakon, Celldömölkön az önkormányzati tűzoltók várták az érdeklődőket.

Nyitott Szertárkapuk a tűzoltóknál 2017.

De nem maradtak el a látogatók az önkéntes tűzoltók szertáraiból sem. Őriszentpéteren, Hosszúperesztegen, Jánosházán és még tizennégy Vas megyei település önkéntes tűzoltó egyesületei is szívélyesen várták azokat, akiknek álma volt, hogy legalább a gyermeknapon egy napig tűzoltók lehessenek. Nemcsak a tűzoltóautókba, a létrás autókba szállhattak be, hanem vízsugárral célba lőhettek, szalmából rakott tüzet olthattak, óriás puzzle-t rakhattak ki, felölthették magukra a tűzoltók védőruháját, sisakját is.

Nyitott Szertárkapuk a tűzoltóknál 2017.

A megyében a negyedik alkalommal megrendezésre került „Nyitott Szertárkapuk” rendezvényeken mintegy hatszázhetven látogató volt kíváncsi a tűzoltók életére és felszereléseikre.

Nyitott Szertárkapuk a tűzoltóknál 2017.

 

Fotó: Török Roland címzetes tűzoltó zászlós Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság;

Paor-Smolc András tűzoltó hadnagy Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság;

Dénes Bálint Hosszúpereszteg ÖTE

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.