Barion Pixel
Szerző: 112Press 2020. szeptember 20.

Frissítve: Nem történt emberölés a Bolyai utcában - Facebookon terjedt az álhír

Egy Facebook-csoportban állította valaki, hogy egy fiú megölte az apját a szombathelyi Bolyai János utcában. A gyilkosság híre hamarosan máshol is felbukkant.

Frissítés: Olvasónk megerősítette, hogy természetes haláleset történt a nevezett lépcsőház egyik lakásában. Ő pénteken késő délután fényképezte le a bejárati ajtóra kifüggesztett tájékoztatót, amit akkor kicsit különösnek talált, de cikkünk után úgy gondolja, hogy valószínűleg a családhoz is eljutott az állítólagos emberölés híre és ezzel próbálták cáfolni a pletykát.

A bejárati ajtón tájékoztatták a halálesetről a lakókat

Korábban írtuk: Több olvasónk is érdeklődött a Bolyai utcai emberölésről, illetve arról, hogy ezt miért kell eltitkolni? Mint kiderült, egy helyi Facebook-csoportban említette meg valaki, hogy egy halottat szállítottak el az egyik házból és a férfit a fia verte agyon.

Később ez a "hír" már késeléssel terjedt, azonos helyszínnel és az informátor úgy tudta, hogy a fiú drogos volt és nem kapott pénzt anyagra, ezért ölte meg az apját.

Megkerestük hát a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságot és feltettük a kérdéseinket az állítólagos emberöléssel kapcsolatban. Megkérdeztük, hogy a Bolyai János utcában történt-e haláleset pénteken? Ha igen, akkor természetes halálról, vagy rendkívüli halálesetről van szó? Az utóbbi esetén felmerült-e az idegenkezűség gyanúja? Ha emberölés történt, akkor mi a helyzet az elkövetővel? Keresik, vagy őrizetbe vették?  Ha történt haláleset, akkor indult-e eljárás és ha igen, akkor mi miatt?

A kérdéseinkre szűkszavú, egymondatos válasz érkezett: "A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a megkeresésben szereplő esettel kapcsolatban nem folytat eljárást."

Ebből arra következtetünk, hogy haláleset valószínűleg tényleg történhetett, de azzal kapcsolatban nem merült fel semmilyen rendkívüli körülmény. Egy biztos: emberölés, vagy bántalmazás esetén biztosan indult volna rendőrségi eljárás.

Mentőorvosi kocsi (MOK) a Bolyai János utcában

A hír elindítójától kiderült, hogy ő halottszállítót és "kicsi mentőautót" (orvosi kocsit) látott, valamint egy rendőrautót, a továbbiakat "hallomás alapján" írta le, viszont tényként tálalva.  Emberölés esetén feltehetőleg nem egy rendőrautó állt volna a ház előtt és hosszú órákig zajlik a helyszíni szemle.

Ózdon valóban megtörtént

 

Lakossági bejelentést követően vonultak egy ózdi családi házhoz 2020. szeptember 19-én 18 óra körül a rendőrök. Az eddig beszerzett információk szerint az ott lakó fiatalember a vele egy háztartásban élő édesapját - egy vitát követően - olyan súlyosan bántalmazta, hogy a helyszínen elhunyt.

A fiatalembert a rendőrök előállították.

Bűnügyi helyszínelő Ózdon, emberölés után

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást. A helyszíni szemle és az egyéb nyomozási cselekmények jelenleg is zajlanak.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.