Barion Pixel
Szerző: Fotó: Petényi Hosszú Győző, Márovics Pál, OMSZ 2016. május 30.

Szombathelyi mentők nyakába került aranyérem a csillebérci mentőversenyen

Az Országos Mentőszolgálat és az Elsősegélynyújtás Oktatásáért Alapítvány idén tizenharmadik alkalommal rendezte meg az Országos Elsősegélynyújtó napot Csillebércen. Kiemelt mentő kategóriában a Szombathelyi Mentőállomás két versenyzője hozhatta el az aranyérmet.

Magyarország legnagyobb életmentő versenyén az általános iskolás gyermekek, főiskolások, egyetemisták mellett a társszervek, a rendőrök, tűzoltók, kórházi dolgozók és természetesen a mentők versenyeztek a legjobb elsősegélynyújtó címért.

Mentőverseny Csillebércen

Hat régióból indultak mentőegységek KIM (kiemelt mentő) és eset/roham kategóriában. A szombathelyi Farkas Balázs mentőgépkocsivezető és Zelenák Krisztián mentőszakápoló  KIM osztályban indultak, két személyes mentőegységként. 

Szombathelyi siker az országos mentőversenyen

-Délelőtt rádión kaptuk a riasztást, mint az életben. Pontozták, hogy mennyi idő alatt találjuk meg a helyszínt, hogyan tudunk együtt dolgozni,  illetve számított a szakami felkészültség és tudás is. A nap másik felében szétválasztottak minket. A bajtársamnak kifejezetten vezetéstechnikai feladatokkal kellet megküzdenie, nekem pedig a szakmai, ún. SKILL állomásokon kellett bizonyítani - mondta el Zelenák Krisztián. - A feladatok között volt  füstmérgezett gyermek újraélesztése, újszülött újraélesztés, reanimáció oktatása, mentéstechnikai eszközök alkalmazása megadott idő alatt. A verseny egy mentési bemutatóval zárult, ahol egy tömeges kárhely felszámolása volt a feladat, együttműködve a légimentőkkel, gyermekrohamkocsival, mentőorvosi kocsikkal, mentőmotorral. A nap végén minden egység egyszerre kapott riasztást egy gázrobbanáshoz, ahol nekünk az egri esetkocsival kellett együtt dolgoznunk.

A Farkas-Zelenák páros a versenyen első helyezést ért el. Gratulálunk a remek teljesítményhez!

Mentőverseny Csillebércen 2016.



Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.