Barion Pixel
2017. október 26.

Mentőtisztre emelt kezet egy férfi - elzárásra ítélhetik

Akkumulátorsavat ivott egy férfi még márciusban, majd megütötte megütötte a mentőtisztet, aki kórházba akarta szállítani. Vádat emeltek a verekedő beteg ellen, büntetésnek elzárást javasol az ügyészség.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2017. március 26. napján megütött egy mentőtisztet, mert mentőautóval be kívánta szállítani a vádlottat Vas megyei lakóhelyéről a Zala megyei kórházba, mivel a vádlott akkumulátorsavat ivott.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja, és indítványozta, hogy a Szombathelyi Járásbíróság vele szemben elzárás büntetést szabjon ki. Az Országos Mentőszolgálat alkalmazottja közfeladatot ellátó személynek minősül.

Az idén már több mentődolgozók elleni támadásról is beszámoltunk Vas megyéből. Volt, aki sörösüveggel ütötte a mentőt fenyegetőzés közben és volt, aki fejbe rúgta a segítségére kiérkező mentőápolót, aki nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

Címlapképünk illusztráció.

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.