Barion Pixel
2017. április 22.

Mentőmotorral ismerkedtek a Vipersnél

A Vipers Baráti Társaság 15 éves jubileumi rendezvényén egy mentőmotorost is vendégül láttak. Dalia Dávid az OMSZ Mentőmotoros Szolgálattól érkezett Szombathelyre, bemutatta a motort és annak tartozékait.

A mentőmotorokat a Magyar Mentőmotor Alapítvány üzemelteti, a motorosok szezonban dolgoznak április 1-től szeptember 30-ig. A mentőmotorosok a téli időszakban hagyományos mentőállomásokon dolgoznak.

Mentőmotor járt Szombathelyen

A mentőmotorral érkező mentápoló vagy mentőorvos a szüléstől a törött karon át a szívmegállásig nagyon széles skálán tud segíteni a bajbajutottaknak. Képesek légutat biztosítani, újraéleszteni, fájdalmat csillapítani, égési sérülést ellátni, de akár egy szülést is levezetni. A kétkerekű mentőjárműveket magasan képzett ápolók, mentőtisztek, orvosok vezetik. A mentőmotorral sérültet nem lehet szállítani, a motoros után egy mentőautó érkezik a helyszínre és ha szükséges, elszállítja a sérültet.

Mentőmotor járt Szombathelyen

Dalia Dávid egy Honda VFR 1200X Crosstourer-rel érkezett Szombathelyre, a jármű szinte minden olyan eszközzel fel van szerelve, ami egy magyar esetkocsin megtalálható. Hordágy például nem, de defibrillátor található a motor felszerelései között.

Mentőmotor járt Szombathelyen

A kék lámpákkal, szirénával ellátott motor akár 180-200 km/órás sebességgel is tud haladni. Ezzel a sebességgel például autópályán értékes percekkel korábban tudnak megérkezni egy bajba jutott emberhez.

Mentőmotor járt Szombathelyen

A vendégség célja a motorbemutatáson kívül adománygyűjtés volt a Magyar Mentőmotor Alapítvány javára. 

Mentőmotor járt látogatóban Szombathelyen



 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.