Barion Pixel
Szerző: Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata 2018. szeptember 29.

Mentőmellény nélkül esett vízbe a fiatalokkal vitorlázó férfi

A férfi két fiatallal vitorlázott erős szélben, amikor a vízbe zuhant. Sem rajta, sem a tizenéveseken nem volt mentőmellény. A fiúk telefonon kértek segítséget, de a vitorlást nem tudták megállítani.

Szombaton érkezett a risztás, miszerint az erős szélben a vízbe esett egy középkorú férfi egy vitorlásról. A férfi két fiatalkorúval ment ki vitorlázni. Egy szerencsétlen mozdulat következtében vízbe esett, azonban nem volt rajta mentőmellény, ahogyan senkin sem a hajón.

Fotó: Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata

A vitorlás kishajón maradt két serdülő telefonon segítséget kért és megpróbálták a kishajót megállítani. Időközben a vízbe esett férfitól elsodródtak és a nagy hullámzás miatt szem elől vesztették.

A vízimentő szolgálat RUPERT sürgősségi mentőhajója perceken belül a helyszínre érkezett, a kutatást megkezdték. Időközben a vízirendészet járőrhajója is a helyszínre sietett. A vízbe esett férfit egy arra haladó vitorlás megtalálta és a fedélzetére emelte.

Fotó: Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata

A két fiút és a hajót a vízimentők a legközelebbi kikötőbe szállították, a vízből mentett személyt kimentői átadták a vízimentőknek, akik alapos vizsgálat és kellő tanácsok átadása után útjára bocsátották.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.