Barion Pixel
2018. december 11.

Lépcsőről lelökött járványügyi szakügyintéző és lefejelt bv. alkalmazott

Fegyházban letöltendő szabadságvesztést indítványozott az ügyészség annak az elítéltnek, aki ököllel megütötte az őrt, majd lefejelt egy bv. alkalmazottat. Egy másik esetben felfüggesztett kapott az a vádlott, aki "megtépte" a járványügyi szakügyintézőt és lelökte egy lépcsőn.

A Sárvári Járási Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a tegnapi napon bíróság elé állított egy nőt, aki a vád szerint 2018. októberében egy Sárvár közeli községben bántalmazta a Vas Megyei Kormányhivatal Sárvári Járási Hivatal
Népegészségügyi Osztályának ellenőrzést végző alkalmazottját.

A közegészségügyi- és járványügyi szakügyintéző közérdekű bejelentés alapján kívánt helyszíni szemlét folytatni a vádlott lakóhelyén. A vádlott a bejárati ajtónál álló sértettet a lépcsőről lelökte, amitől a sértett a földre esett. Miután a sértett elindult az utca irányába, a vádlott követte őt, és megrángatta a sértett haját is.

A Sárvári Járásbíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki hivatalos személy elleni erőszak bűntettében és felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

Költözni akart az elítélt, lefejelte a bv. alkalmazottat

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a más ügyben jogerős szabadságvesztését töltő férfival szemben, aki a vád szerint 2018 januárjában a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben közölte a bv. őrrel – miután az őr a zárka ajtajának zörgetésére azt kinyitotta, hogy ki akar költözni abból a zárkából – és elindult kifelé az ajtón.

Az őr a két kezét előre nyújtotta, hogy visszatartsa az elítéltet, és tájékoztatta őt, hogy a más zárkába helyezését a reintegrációs tiszttel kell megbeszélni, a vádlott azonban egyszer ököllel arcul ütötte az őrt. Ezt követően a vádlottat a helyszínre érkező bv. tiszthelyettesek megbilincselték és átkísérték az egészségügyi épületbe, ahol a vizsgáló helyiség előtt a
vádlott megpróbálta lefejelni az őt kísérő bv. törzszászlóst, amitől az nekiesett a közeli asztalnak.

Mindkét őr a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.