Barion Pixel
Szerző: Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet 2017. február 28.

Kutyavezető vizsgát tartottak Szombathelyen

Régiós kutyavezető vizsgát tartottak a szombathelyi bv. intézet kutyatelepén. A vizsgázó párosoknak a napi szolgálati feladatokból, őrző-védő gyakorlatokból kellett számot adniuk.

A büntetés-végrehajtási szervezet északnyugat-dunántúli régiójába tartozó kutyavezetők minősítő vizsgájára került sor. a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet kutyatelepén.


Videónk a a szombathelyi Brenner iskolában készült, a SZOBVI műveleti csoportjának bemutatóján.
 

Az évenként megrendezésre kerülő szakmai vizsgán a Zala Megyei Bv. Intézet, a Veszprém Megyei Bv. Intézet, a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön, valamint a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet kutyavezetői és szolgálati kutyái vettek részt. Az idei évben 13 "páros" vizsgázott az erre a célra kialakított pályán, illetve terepen.

A vizsga vezetője és elöljárója Pálfi Mihály bv. őrnagy, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság munkatársa volt, aki az eligazításon felhívta a figyelmet a munka- és balesetvédelmi szabályok maradéktalan betartására. Kihangsúlyozta a sérülés- és eseménymentes végrehajtás fontosságát, majd ismertette a vizsgafeladatok sorrendjét, a segédek feladatait, a szabályos feladat végrehajtást illető elvárásait.

Kutyavezetők minősítő vizsgája

A vizsgára való felkészülés során a kutyavezetők és kutyáik a napi szolgálati feladatok mellett szisztematikus gyakorlással készültek a fegyelmező, valamint őrző-védő elemeket is tartalmazó vizsgafeladatok sikeres végrehajtására.

A vizsgaelemeket követő közös ebéd után került sor az eredmények összesítésére, amely alapján kiderült, hogy tíz páros sikeres minősítő vizsgát tett.

Kutyavezetők minősítő vizsgája2

Az eredmények ismertetése során Pálfi őrnagy elismerését fejezte ki a kutyás szakterület képviselőinek. Kiemelte, hogy tevékenységük milyen nagy fontossággal bír a fogvatartottak biztonságos őrzésének végrehajtása során.

Végezetül a megjelenteknek fegyelmezett, a szabályokat következetesen betartó, de ugyanakkor jó hangulatú munkát kívánt a további feladatellátásukhoz.

Látványos műveleti bemutató kutyákkal, lövésekkel a szombathelyi Brenner iskolában



Galériánk és a címlapkép a Brenner iskolában tartott bemutatón készült.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.