Barion Pixel
2017. július 30.

Közutas autóba hajtott egy Renault a 84-es főúton, Kissomlyónál

Elütött, főúton fekvő vadnál akart megállni a Magyar Közút autója a 84-es főúton, Kissomlyó közelében, amikor a mögötte haladó Renault nekiütközött a bal hátsó kerekének.

DSC_8135
 
A vasárnapi balesetben rövid idő alatt nagyobb torlódás alakult ki a forgalmas főúton. A forgalmat rendőrök irányították.

DSC_8142

A balesetben senki nem sérült meg,  A Jánosháza felé tartó közutas autó a szemközti sávban elütött őzhöz akart áttérni, a Renault középkorú, férfi vezetője pedig feltehetőleg éppen akkor akart előzni, vagy későn vette észre az előtte lassító autót és balra húzta a kormányt. (A féknyom nem azt mutatja, hogy már előzésben volt.)

DSC_8144

Azt nem tudjuk, hogy az őzet mennyi idővel korábban ütötték el, a vaddal ütköző jármű ugyanis már nem volt a helyszínen a két autó ütközésénél.

DSC_8154

(A köznyelvben a közutas autókat sokan KPM-es autónak nevezik, azonban azt már kevesen tudják, mit takar ez a három betű. A KPM az 1949. augusztus 20-tól működő Közlekedés- és Postaügyi Minisztérium betűszava. Ilyen nevű minisztérium 1987. december 18-ig létezett, utána Közlekedési Minisztérium néven működött tovább.)

DSC_8152

2


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.