Barion Pixel
Szerző: ORFK / 112Press 2018. június 25.

Vas megyébe került a nyeremény Skoda - közlekedett a Németh család

A hetedik alkalommal megrendezett országos Közlekedik a család elnevezésű vetélkedőn ismét Vas megyei család diadalmaskodott. Ezúttal Némethék nyerték a Skoda Rapid személygépkocsit. Gratulálunk!

 

Immár hetedik alkalommal rendezte meg az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottság az ország 19 megyéjében és a fővárosban azt a vetélkedőt, amelynek célja, hogy felhívja az állampolgárok figyelmét a körültekintő, megfontolt és példamutató közúti közlekedési magatartás fontosságára, közösségnevelő hatására. A versenyen olyan gyermekes családok vehettek részt, ahol legalább az egyik szülőnek van érvényes B-kategóriás vezetői engedélye, a gyerekek életkora pedig 6 és 17 év között van.

 

 

A vetélkedő két fordulóból állt: a selejtezőkből és az országos döntőből. A megyei (fővárosi) baleset-megelőzési bizottságok húsz helyszínen rendezték meg a területi vetélkedőket, ahol közel 1000 család mérte össze tudását. Az internetes játékon a családi vetélkedőtől függetlenül bárki részt vehetett, az ötfordulós megmérettetésben 1741 ember mérte össze tudását. A fordulónként hat kérdésből álló feladatokat eredményesen teljesítők között értékes ajándékokat sorsoltak ki.

A családi vetélkedő döntőjét idén hét helyszínen (Bükkábrány, Eger, Galyatető, Mezőkövesd, Miskolc, Parád, Sirok) június 23-án és 24-én rendezték meg. A versenyző családok a hét állomásból álló döntőben közlekedésbiztonsággal összefüggő elméleti és gyakorlati feladatokat teljesítettek.

A Vas megyei Németh család nyerte a Skoda Rapid személyautót

A verseny fődíját, egy Škoda Rapid Family típusú személygépkocsit az ORFK-OBB, az Autós Nagykoalíció és a Porsche Hungária Kereskedelmi Kft. közösen ajánlotta fel. Az országos döntő további díjait az Autós Nagykoalíció tagjai és a szervezetet támogató szponzorok biztosították. A döntőbe jutott 20 család egy-egy 30 000 forint értékű üzemanyag-utalványt és más értékes ajándékcsomagot kapott, ezen kívül a 2-20. helyezett családok egy-egy hosszú hétvégére szóló belföldi üdülést is nyertek.

A Közlekedik a család vetélkedő 2018. évi döntőjét a Németh család nyerte Vas megyéből. Második helyezést ért el a Rideg család Bács megyéből, míg a harmadik helyen a Pest megyei Nádházi család végzett.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.