Barion Pixel
Szerző: Vas MRFK / 112Press 2015. május 18.

Közlekedik a család - közlekedésbiztonsági vetélkedő

Vas megyéből a Polgár család bizonyult a legjobbnak a megmérettetésen, így ők indulhatnak az országos versenyen. Videó.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága egy országos program keretében 2015. május 16-án rendezte meg a „Közlekedik a család” elnevezésű vetélkedőt. A már évek óta népszerű megmérettetés elsősorban a biztonságos és a balesetmentes közlekedést célozza, a szülői példamutató magatartásra és a családi közösség nevelő erejének fontosságára irányítja a figyelmet. A versenyre azon családok jelentkezhettek, amelyek legalább egy, hat és tizenhét év közötti gyermeket nevelnek és legalább az egyik szülő rendelkezik „B” kategóriás vezetői engedéllyel. A teljesítendő feladatok között elméleti és gyakorlati (ügyességi pálya teljesítése, városi útvonal teljesítése gépjárműoktató mellett) versenyszámok is szerepeltek, illetve a játékos, szórakoztató feladatok is a megmérettetés részét képezték.

 

 

A megyei döntőn a nyolc induló család közül a legjobb helyezést elért szombathelyi Polgár család képviselheti Vas megyét a 2015. június 21-én, Mogyoródon, a Hungaroringen megrendezésre kerülő országos döntőn. Az első három helyezést elért családok díjazásban részesültek, de közlekedés-biztonsági ajándékcsomagot mindenki kapott. A versenyen második lett a Németh család Sárvárról, a harmadik helyezést a Dobos család érte el Ják községből.

Közlekedik a család 2015. - Vas megye



Az országos vetélkedő fődíja egy Skoda Fabia Combi típusú személygépkocsi. Emellett további értékes nyeremények is várnak még a versenyzőkre.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.