Barion Pixel
Szerző: ORFK Kommunikációs Szolgálat 2017. augusztus 04.

15 év börtön elől szökött meg Kosztadinovszki Viktor - nemzetközi elfogatóparancs van ellene

A férfi vélhetően lengyel személyazonossággal bujkál valahol, folyékonyan beszél angolul és egyesek szerint számítógépes zseni.

Az EUROPOL kampányához csatlakozva egy kábítószerrel visszaélés miatt 15 év börtönbüntetésre ítélt férfit keresnek a magyar rendőrök. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Célkörözési Alosztálya jelentős értékre elkövetett visszaélés  kábítószerrel bűntett elkövetése miatt keresi a 15 év jogerős szabadságvesztésre ítélt Kosztadinovszki Viktort.

Kosztadinovszki Viktor

A férfi társaival internetes webáruházukon keresztül árult különböző drogokat és pszichoaktív anyagokat. Az illegális szereket egy szlovákiai telephelyen készítették, majd csomagküldő szolgáltatás segítségével juttatták el a vevőiknek. A bűnözői csoportot a KR NNI munkatársai 2012-ben felszámolták.

Kosztadinovszki Viktor

A magyar állampolgárságú férfi a bírósági tárgyalásig házi őrizetben volt, ahonnan azonban 2014. novemberében megszökött, ezért a rendőrség nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki ellene. A 38 éves Kosztadinovszki rendkívül magas szintű informatikai ismeretekkel bír, valamint jól beszél angolul, nem kizárt, hogy külföldön bujkál.

Kosztadinovszki Viktor

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kéri, hogy aki a képen látható férfi jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, írjon a e-mail-címre, hívja a Készenléti Rendőrség ügyeletét a 06-80-630-090 zöldszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a Telefontanú 06-80-555-111 ingyenesen hívható számán vagy a 107, 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

A körözött személyről készített Eumostwanted adatlapot ide kattintva találja.

Kosztadinovszki Viktor

Az EUROPOL és az ENFAST (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) a tagországok rendőrségeinek bevonásával 2017. nyarán újabb tematikus körözési kampányt indított. Cél, hogy a tagországok Európai Körözési Toplista weboldalán közzétett virtuális „képeslapokon” keresztül ráirányítsák a lakosság figyelmét a legkeresettebb bűnözőkre. A kampány hangsúlyos eleme, hogy a fokozott médiaérdeklődés a körözött személyre vonatkozó, releváns információt eredményezzen.

Kosztadinovszki Viktor

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda az EUROPOL-kampányban Kosztadinovszki Viktort körözi kábítószerrel visszaélés bűntett elkövetése miatt. A felhívást itt, a férfi European Most Wanted adatlapját pedig itt találja.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.