Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2017. november 30.

Felújítják a körmendi tűzoltó laktanyát

Korszerűbb és szebb laktanyában dolgozhatnak tavasztól a körmendi tűzoltók és a katasztrófavédelem munkatársai.

Körmend

A felújítási munkálatokat követően a körmendi tűzoltók egy korszerű, minden biztonsági szempontnak megfelelő épületben végezhetik munkájukat. A munkálatok ideje alatt a kirendeltség ideiglenes helyén várja az ügyfeleket.

Körmend

Régóta tervezett beruházás vette kezdetét november elején, Körmenden. A katasztrófavédelmi kirendeltség a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által biztosított forrásnak köszönhetően újul meg. A munkálatok jelenleg is tartanak, amikor a korszerűsítés befejeződik, a körmendi tűzoltói állomány a korábbinál sokkal jobb munkakörülmények között dolgozhat majd. Az épület biztonságosabb lesz, amelynek berendezésekor az ergonomiai szempontokat is figyelembe vették.

Körmend

A Hunyadi János utcai volt huszárlaktanya utoljára 1983-ban esett át egy kisebb bővítésen, ám ekkor építészeti és elektromos felújításra nem került sor. Az épület teljeskörű külső és belső felújítása mostanra elkerülhetetlenné vált. A főigazgatóság által biztosított forrásnak köszönhetően az épület gépészetileg megújul, a szertárban kiépítik a kipufogógáz-elszívó hálózat, és a laktanya teljes villamoshálózatát is felújítják.

Körmend

Az épület külső homlokzata is megszépül, cserépből készült magastetőt kap, valamint fokozott légzárású nyílászárókra cserélik a régieket, és villámvédelmi rendszert is kiépítenek. A villamossági munkák részeként épületautomatizálás is zajlik majd, ipari kamerákat telepítenek, számítógép alapú riasztást vezérlő rendszer készül, valamint szekcionált kaput, kültéri kapukat telepítenek, valamint a fény- és hangjelzés vezérlését is kiépítik.

Körmend

A felújítási munkálatok ideje alatt a körmendi katasztrófavédelmi kirendeltség új helyen, a Berzsenyi Dániel utcában várja az ügyfeleket, természetesen a megszokott ügyfélfogadási időben. A kirendeltség telefonszámai sem változtak. A körmendi hivatásos tűzoltó-parancsnokság a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumban kapott ideiglenesen helyet, vagyis a térség tűzvédelme továbbra is folyamatosan biztosított.

Körmend

A felújítási munkákkal várhatóan 2018 tavaszára végeznek, a körmendi tűzoltók ekkor vehetik birtokba megújult otthonukat.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.