Barion Pixel
Szerző: Szöveg: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság; Fotó, videó: 112Press 2016. június 17.

Föld alatt, füstben, nyomasztó hangok között zajlott a KML gyakorlat Csényén

Klausztrofóbiásoknak nem ajánljuk videónkat. Kamerával követtük a föld alá a füsttel telített sötét labirintusba a gyakorlat résztvevőit. Nyomasztó érzés volt, megmutatjuk...

Sikeresen teljesítették a pszichikai tréninggel egybekötött gyakorlatot Bakony, Vas és Zala megye Mobil Laborjai. Első alkalommal került megrendezésre a régiós KML-ek közös gyakorlata Csényében.

A gyakorlaton részt vett a Bakony Labor 3 fővel, a Zala Labor szintén 3 fővel, valamint a Vas Labor állandó állománya, illetve a hozzájuk beosztható állomány, összesen 8 fővel.

Regionális KML gyakorlat Csénye 1.

A gyakorlat egy komplex beavatkozási feladatrendszer volt, ami személykutatás és életmentési részből, veszélyes anyag kutatás és azonosítás részből állt, illetve az egész beavatkozás végig egy pszichikai tréning része is volt.

Regionális KML gyakorlat Csénye 4.

A beavatkozó szakembereknek egy számukra ismeretlen helyen (csényei föld alatti óvóhely) rossz látási viszonyok között (füsttel telített helységek) kellett megbirkóznia a feladattal. Nehezítette a feladatot az a tény, hogy a beavatkozók nem használhattak bejáratot, ugyanis a feltételezés szerint az egy robbanás következtében beomlott, így a mentendő személlyel egy alternatív kijáratot kellett találniuk.

Regionális KML gyakorlat Csénye 2.

Mindhárom megye résztvevői sikeresen teljesítették a feladatot. A végrehajtás során a jó megoldások átbeszélésre kerültek és beépültek a precízebb végrehajtás rendszerébe. Az újonnan rendszerbe állított KML-ADR gépjárművek és technikai felszereltségük révén az egységek képesek a kornak megfelelő kihívásokkal felvenni a versenyt, ennek bizonyítéka volt ez az eredményes gyakorlat. 

Föld alatt, füstben, nyomasztó hangok között zajlott a KML gyakorlat Csényén




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.