Barion Pixel
2014. február 22.

Kilométerekről látszott a szombathelyi füst

Kőszegről is látták azt a sűrű, fekete füstfelhőt, ami egy műanyaghulladék-bálázónál keletkezett tűz miatt szállt fel Szombathelyen. Videó.

Gyorsan megfékezték a szombathelyi tűzoltók azt a tüzet, ami Szombathelyen keletkezett egy Csaba utcai telephelyen. A lángoló műanyaghulladék fekete füstjét Kőszegről is látták. Személyi sérülés nem történt, a tűz kialakulásának okát vizsgálják.

Címlapképünket Orsós Gabriella készítette. Köszönjük a felvételt!



Olvasónk, Ternyák Péter is messziről észrevette a hatalmas füstfelhőt és kíváncsi természete nem hagyta nyugodni. Bár azt a város másik feléről nehéz volt megtippelni, honnan száll fel a füst, addig ment, amíg meg nem találta a forrást. Közben fényképezett is, így jól látszik, mennyire látványos volt a füst. A felvételeket nagyon köszönjük!







Andrástól videót kaptunk. Köszönjük!

Olvasónk, Berzlánovich Attila is küldött fotókat a füstről és a tűzoltók vonulásáról. Köszönjük!



A Katasztrófavédelem közleménye

10.42 órakor bejelentés érkezett az igazgatóság műveletirányítási ügyeletére, miszerint Szombathelyen az egyik hulladéklerakó cég telephelyén az ott tárolt hulladék meggyulladt és füstöl.

A Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egységei a riasztást követően kettő gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval érkeztek a helyszínre, ahol mintegy 100 négyzetméternyi területen égett a telephelyen tárolt papír és műanyaghulladék. A tűzoltók gyors és szakszerű beavatkozásukkal megakadályozták, hogy a tűz a közelben lévő épületre átterjedjen. Az eseménnyel összefüggésben személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedés nem vált szükségessé.



A tüzet a tűzoltók eloltották. Az igazgatóság Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálata az ügyben a tűzeseti helyszíni szemlét megkezdte.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.