Barion Pixel
2014. február 04.

Kigyulladt egy Opel Szombathelyen

Kigyulladt egy Opel személyautó a Szent Márton utcában. A fél perccel később érkező Horváth Balázs kollégánk ezúttal nem fotózott, hanem tüzet oltott.

Sárvárról érkezett Szombathelyre egy hölgy kedden délután. A Zanati utat elhagyva arra lett figyelmes, hogy füstöl a műszerfal. Azonnal félrehúzódott és telefonálni próbált, de addigra egyre sűrűbb lett a füst. Ezért kimentette az iratokat és az értéktárgyait, és valaki értesítette a tűzoltókat.


Munkatársunk néhány autóval a hölgy után érkezett, és azonnal megállt segíteni. Az autójában tárolt oltókészülékkel próbálta féken tartani a lángokat. Közben egy autós kiadott egy másik oltókészüléket is, hogy használják el azt is, mások pedig további porral-, vagy habbal oltókért siettek.

Így látta a dashcam -az autó fekete doboza- az esetet:

És itt érte egyikőjüket a meglepetés. Az egyik közeli boltban az eladó nem volt hajlandó odaadni a porral oltót. A segítségkérő nem állt le vele vitatkozni, ment tovább és kapott is segítséget a szomszédos iskolából, ahol még csak indokolni sem kellett, miért kell, azonnal adták a készüléket. Ezzel végül sikerült megfékezni a lángokat, a kiérkező tűzoltóknak így már "csak" az izzó alkatrészeket kellett oltaniuk.

Másfél évvel ezelőtt egy másik lángoló autónál is segítettünk megakadályozni, hogy a lángok tovább terjedjenek.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.