2016. december 12.
Kiegészítő lámpa tévesztette meg a sofőrt?

Opel oldalába hajtott egy Fiat hétfőn délután, Szombathelyen, a Petőfi Sándor és Paragvári utcák kereszteződésében. Mindkét sofőr állítja, hogy zöld jelzésen hajtott át. Ez részben igaz is lehet, csakhogy a Petőfi utcai kiegészítő lámpa kizárólag a jobbra kanyarodókra vonatkozik, az egyenese haladókra nem.

Összeütközött két autó hétfőn délután Szombathelyen, a Petőfi Sándor utca és a Paragvári út kereszteződésében. A Paragvári utcából balra akart kanyarodni egy Fiat, de balról érkezett egy Opel. Információnk szerint mindkét sofőr állítja, hogy zöld jelzésen hajtott át.

Baleset a Petőfi Sándor és Paragvári utcák kereszteződésében, Szombathelyen

A kereszteződéssel és a kiegészítő jelzéssel már többször foglalkoztunk. A Petőfi utcai lámpánál felszerelt,  jobbra kanyarodókra vonatkozó kiegészítő lámpa ugyanis már több járművezetőt is megtévesztett. Azt, hogy ennél az esetnél mi történt majd a vizsgálat próbálja kideríteni, az viszont beszédes, hogy a külső sávban az Ady tér felé haladó Opel mellett állt a kocsisor a belső sávban.

Ez a kiegészítő jelzés már több autóst megtévesztett

A balesetben senki nem sérült meg, de a vizsgálat idején rendőrök irányították a forgalmat, a járművezetők közül pedig sokan ismét nem bírták értelmezni a hevesen mutogató rendőrt, miközben várták a zöld jelzést.... Kérjük a gépkocsivezetőket, hogy jegyezzék meg: a rendőr karjelzése minden esetben felülírja a jelzőtáblák és jelzőlámpák utasításait.

Baleset a Petőfi Sándor és Paragvári utcák kereszteződésében, Szombathelyen

A Fiatban egy kisbaba is utazott, szerencsére neki sem lett baja. Édesanyjától megtudtuk, hogy duplán peches neki ez a nap. Délelőtt eltűnt a pénztárcája az egyik szombathelyi bevásárlóközpontban, nem sokkal később pedig már érkeztek az SMS-ek a kártyahasználatról.

(Végezetül azok számára osztunk meg egy könnyen érthető videót, akik magukra ismertek a rendőri karjelzéseket figyelmen kívül hagyó sofőrökről szóló bekezdésben.)

 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.