Barion Pixel
2014. június 20.

Két macskát is meglőttek Szombathely belvárosában

Rövid időn belül két házi kedvencet is meglőttek Szombathelyen, a Thököly utcában, Az egyik macska tulajdonosa feljelentést tett. Videó.

Feljelentést tett a rendőrségen Kuhnné Nyári Rita, miután Monty nevű másfél éves kandúrját valaki meglőtte.

-Kedden 8.45-kor mentem el hazulról, akkor még megetettem a cicáimat. Jellemzően a kertben, vagy a házban tartózkodnak. Fél óra múlva jöttem haza, akkor láttam, hogy Monty véres és nyöszörög. Azonnal elvittem orvoshoz, aki azt javasolta, hogy menjek be az állatkórházba, mert komoly lehet a baj - elevenítette fel a cica gazdája. - Megröntgenezték Montyt és a felvételen jól látszik a lövedék. Ezt nem távolították el, mert kockázatos lett volna az altatás az akkori állapotában.

A macska infúziót és antibiotikumot kapott és a lövés óta kezelésre van szüksége. Azt nem tudni, ki lőtt rá az állatra.

-Másfél hete a szomszédom figyelmeztetett, hogy valaki rálőtt a macskájukra és egy lövedéket műtöttek ki belőle. Akkor nem gondoltam, hogy hamarosan az én cicámmal is ez történik. Valószínű, hogy a zárt kertben érte a lövés Montyt, ott, ahol a gyerekeim is játszanak. A medence oldalán látszanak vérnyomok - mutatta meg az asszony. - Bementem a rendőrségre feljelentést tenni, ahol elkérték a cicám orvosi papírjait és a lövés utáni leleteit is.

Magyarországon a 7,5 Joule alatti csőtorkolati energiájú légfegyverek vásárlásához és tartásához nem kell engedély, minden 18 év feletti személy szabadon vásárolhatja, tarthatja, és használhatja a jogszabályok betartásával.

Állatkínzás - Btk. 244. §

(1) Aki

a) gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben indokolatlanul olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza,

(...) vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha az állatkínzás

a) az állatnak különös szenvedést okoz

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.