Barion Pixel
Szerző: Vas Vármegyei Főügyészség 2024. április 29.

Fellebbezés után plusz egy év letöltendőt kapott kerítésért és kitartottságért egy vasi férfi

A férfi rábírta a nőt különböző szexuális szolgáltatások nyújtására. Az ebből származó bevételt saját megélhetésére fordította. A férfi fellebbezett az esőfokú ítélet ellen, de másodfokon még rosszabbul járt.

A Vas Vármegyei Főügyészség másodfokú ügyészségként a büntetés súlyosítását eredményesen indítványozta azon vádlott ügyében, akit a Körmendi Járási Ügyészség vádirata alapján eljáró Körmendi Járásbíróság folytatólagosan elkövetett kerítés bűntette és kitartottság bűntette miatt marasztalt el.

A tényállás szerint a vádlott egy nőt arra bírt rá, hogy szexuális szolgáltatás nyújtásával keressen pénzt. A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit, és a nő által így keresett pénzből biztosította megélhetését.

A Körmendi Járásbíróság halmazati büntetésként a vádlottat 3 év 6 hónap börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte, továbbá a prostitúcióból származó vagyoni haszonra vagyonelkobzást rendelt el.

A kétirányú fellebbezések alapján eljáró Szombathelyi Törvényszék másodfokú bíróságként az elsőfokú bíróság ítéletét akként változtatta meg, hogy a vádlottat 4 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte.

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.