Barion Pixel
2015. október 24.

Félrerántotta a kormányt a Suzukis, szélvédőre csapódott a kerékpáros

A figyelmetlenség találkozott a rutintalansággal Szombathelyen. Az eredmény: súlyos baleset.

A temető felé tartott kerékpáron egy középkorú asszony szombaton délután Szombathelyen, az Alsóhegyi utcában. A Ferenczy István utca kereszteződésében nem adott elsőbbséget a neki balról érkező Suzukinak, ami elgázolta az asszonyt, aki információink szerint nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Kerékpárosgázolás Szombathelyen
Az eset azonban nem ennyire egyszerű. A Suzuki vezetője ugyanis vészfékezett és félrerántotta a kormányt és már a szemközti sávban ütötte el a kerékpárost, azaz a Suzuki elcsúszott volna a kerékpáros mögött, ha a fiatalember nem rántja el a kormányt, vagy legalábbis nem teljes terjedelmében kapja oldalba a kerékpárt az autó. Ráadásul a Suzuki feltűnően hosszú féknyomot húzott, emiatt a helyszínelő igazságügyi szakértőt kért a helyszínre.

Kerékpárosgázolás Szombathelyen

Adott tehát egy figyelmetlen, a közlekedési szituációt rosszul felmérő kerékpáros és egy megengedett sebességet biztosan túllépő, rutintalan sofőr, aki ugyanarra próbált menekülni, amerre a kerékpáros is tekert. A lényeg most számukra az, hogy az asszony felépüljön és talán mindkét fél levonja a megfelelő  - ám roppant drágának bizonyult - tanulságot.

Kerékpárosgázolás Szombathelyen

Kerékpárosgázolás Szombathelyen

Kerékpárosgázolás Szombathelyen

Kerékpárosgázolás Szombathelyen

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.