Barion Pixel
2014. július 02.

Kamionbaleset a 86-os új szakaszán

Négy napja halad itt a forgalom, a kamion egy személyautót tolt neki a szalagkorlátnak.

Lassító autót akart kikerülni egy szlovén nyergesvontató Zanat magasságában, a szombaton átadott, 2x2 sávos szakaszán, a Répcelak felé vezető oldalon. A sofőr figyelmetlenül kezdte meg a manővert, és közben ütközött a mellette, a belső sávban haladó Renault Megane személyautóval.

A személykocsi a szalagkorlátnak csapódott, többször megpördült, végül az úton keresztben állt meg. Információink szerint az autó utasa, egy hölgy megsérült, a Markusovszky kórházba szállították.



A rendőrök lezárták a 86-os Répcelakra vezető két sávját, az autókat a Szombathely melletti körforgalomnál elterelték Zanat felé. A Szombathely felé vezető két sávon zavartalan volt a forgalom.



Úgy tudjuk, a kamionsofőr nem ismerte el a felelősségét, azonban a balesetben valószínűleg osztott felelősséget állapítanak majd meg. A forgalom előtt megnyitott út ugyanis még építési területnek számít, erre az 500 méterenként kihelyezett táblák is figyelmeztetnek. Ezen a szakaszon csupán 60 km/h-val lehet közlekedni, amit a 110 km/h-ás szakasz után nagyon kevesen tartanak be. Úgy tudjuk, a kamion tachográfja alapján hamar kiderült, hogy a jármű túllépte a megengedett sebességet, de eszerint a kamiont előző autónak még gyorsabban kellett közlekednie.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.