Barion Pixel
2017. augusztus 25.

Kamion oldalába hajtott és felborult egy kisbusz Szombathelyen

A Szatmár utcában közlekedő Toyota kisbusz vezetője vészfékezett, amikor meglátta a neki jobbról, a Jávor utcából előbukkanó kamion vezetőfülkéjét az egyenrangú kereszteződésben. A kisbusz a kamion oldalának ütközött és felborult.

DSC_2719

Derékszögben megtörő féknyom mutatja, hogy fékezés közben szenvedett balesetet egy jármű a Szatmár és Jávor utca kereszteződésében. Itt már több komolyabb baleset is történt.

DSC_2763

A mostani balesetnél a Toyotának kellett volna elsőbbséget adnia a jobbról érkező kamionnak. Mindkét úton 30 kilométeres sebességkorlátozás van érvényben, tábla és aszfaltra felfestett jelzés is figyelmeztet az egyenrangú útkereszteződésre. (Sokan vannak olyanok, akiknek az emlékezetében még a Szatmár utca él főútvonalként, a Jávor utcából érkezőknek pedig Állj, elsőbbségadás kötelező! táblájuk volt. Az aszfalton halványan még látszik is a STOP felfestés, de a forgalmi rend már évekkel ezelőtt megváltozott.)

DSC_2779

A nyomok alapján a Toyota a megengedettnél gyorsabban érkezett a kereszteződésbe, a kamion viszont nem tett meg hosszú utat az észlelése, a vészfékezés kezdete és az ütközés között.

DSC_2787

A felborult járművet szombathelyi tűzoltók áramtalanították és kerekeire állították. A helyszínelés és műszaki mentés ideje alatt teljes útlezárás volt érvényben.

Kamion oldalába hajtott és felborult egy kisbusz Szombathelyen



Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.