Barion Pixel
2014. április 03.

Kamion borította fel a Mitsubishit Szombathelynél

A 86- és 87-es főutak találkozásánál a sávot váltó lengyel kamionos nem vette észre a mellette haladó Mitshubishit.

Szerencsés kimenetelű baleset történt szerdán délután Szombathely határában, a 86-os és 87-es főutak közös szakaszán, a Zanati felüljárón. Egy Mitsubishi érkezett a 87-es úton és tartott Körmend irányába. A 86-osról egy kamion ért mellé. A sofőr sávot akart váltani és mivel a tükörben nem látta a holttérben haladó autót, így nekiütközött.



A Mitsubishi hölgy vezetője ekkor már semmit nem tehetett, a lökéstől a kocsi irányíthatatlanná vált, megpördült, majd a tetejére fordulva átsodródott a szemközti sávba. A balesetben senki nem sérült meg.

A "szokásos" - ez a kifejezés ütötte meg a személyautó vezetőjének a fülét és nem tudta mire vélni, mi olyan szokványos a balesetében. Aztán megtudta, hogy minimum havi rendszerességgel történik hasonló baleset ezen a szakaszon. Többről a 112 Press is beszámolt már.

A holttérre figyelmeztető cikkeinkkel ráadásul sikerült vihart is kavarnunk, aki korábban kihagyta, most ajánljuk a figyelmébe, hiszen akár egyetértenek Olvasóink az abban foglaltakkal, akár nem, talán sikerül bogarat ültetnünk a járművezetők fülébe.

A lengyel kamion vezetője egyébként elismerte, hogy hibázott, figyelmetlen volt és nem győződött meg a biztonságos sávváltás feltételeiről.



A Mitsubishit vezető hölgytől megtudtuk, hogy cégautót vezetett és amióta jogosítványa van tart a kamionoktól. Az időközben helyszínre érő főnöke nevetve nyugtatgatta. Mint mondta: a kocsi ilyenkor nem számít és most a legkevésbé az érdekli, hogy totálkárosra törött az autó, a lényeg egyedül az, hogy munkatársának nem esett baja.



Az autó visszafordítása után még adódott kisebb izgalom, amikor a baleseti helyszínelő kérte a forgalmiját a Mitsubishinek. A vezető állította, hogy a kesztyűtartóban volt, de ott semmit nem találtak. A hölgy és társa egyre idegesebben kereste az autóban a kocsi okmányát, de lámpával sem találták meg. Végül az autómentő oldotta meg a helyzetet, amikor leszabta az amúgy is sérült kesztyűtartó egyik lemezét, és mögötte ott lapult a balesetkor becsúszó forgalmi.



Információink szerint egyik sofőr sem fogyasztott alkoholt. A kamionon nem keletkezett említésre méltó sérülés, a Mitsubishi azonban totálkárosra törött.

Világítást kapcsoló rendőr

Végezetül egy pár másodperces jelenetet mutatunk azoknak, akik szerint a rendőrök csak bírságolni tudnak az utakon. A szituáció nem egyedi, csak ritkán készül róla felvétel.

A videón az látszik, amikor a forgalmat irányító rendőr megállít egy szabálytalan autóst, odamegy hozzá, majd rámutat a biztonsági övre, felkapcsolja a jármű világítását, majd "minden jót!" kívánva folytatja a forgalomirányítást. A járművezető hálálkodó gesztusai jelzik: felfogta, hogy hibázott és talán azt is, hogy megúszott egy többezres büntetést.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.