Barion Pixel
2017. szeptember 20.

Kábítószeres sofőr és gondatlan állattartó ellen emeltek vádat

Bedrogozva vezetett egy férfi Szombathelyen, a rendőrök igazoltatták és lebukott, most felelnie kell cselekedeteiért. Egy másik vádlott pedig nem volt elég körültekintő nagytestű kutyáját illetően, az állat megharapott valakit és nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket okozott.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség kábítószer birtoklás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2017. márciusában úgy közlekedett személygépkocsival Szombathelyen, hogy a vezetés megkezdése előtt kábítószert fogyasztott.

Az igazoltatás során a nyomozó hatóság átvizsgálta a gépkocsit, melyben 25 gramm kábítószert tartalmazó fehér port, továbbá növényi anyagot talált, melynek kábítószer tartalma meghaladja a csekély mennyiség felső határát.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottat tartással elkövetett kábítószer birtoklás bűntettével, és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja, egyben vele szemben felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását, valamint közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott.

 

Kerítésen "harapott ki" a kutya

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint az egyik Vas megyei községben tartott a kerítéssel körülvett családi házának udvarán egy nagytestű kutyát. A vádlott elmulasztotta a tőle elvárható körültekintést, és nem gondoskodott megfelelően arról, hogy az állat ne harapjon meg senkit.

2017. áprilisában a kutya kidugta a fejét a kerítésen, és megharapta az arra járó sértett jobb alkarját.

A harapás következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.